Publicat 16/3/2019 18:18:37 +01:00CET

Torra posa en valor l'agricultura com "un sector cabdal, competitiu i viu"

Agro.- Torra posa en valor l'agricultura com "un sector cabdal, competitiu i
GENERALITAT

BARCELONA, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat en valor l'agricultura com "un sector cabdal, competitiu i viu" i ha assegurat que és necessria la successió dels treballs del camp, en la inauguració aquest dissabte de la 147 edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa (Lleida).

Acompanyat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jord, i l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, Torra ha assegurat que no vol "un país amb un gran cap i unes comarques desvalgudes".

Ha sostingut que aquesta Fira "és un puntal i motor del sector agrícola catal", i ha assegurat que transcendeix el seu valor local, després del qual ha donat el suport del Govern en problemes com la crisi dels preus o el repartiment de les ajudes de la PAC, que ha titllat d'injust.

"L'Estat ens apressa", ha afirmat Torra, que ha destacat que la Generalitat ha tancat un acord pel repartiment catal de la PAC.

A més, Torra ha reivindicat el paper de la dona en l'agricultura, i ha recordat que l'Executiu catal va aprovar el Consell assessor de dones del món rural i marítim perqu volen "que les polítiques de gnere arribin a totes parts".