Publicat 18/11/2019 21:43:56 +01:00CET

Torra planta el sopar de Foment del Treball per una qüestió protocol·lària de Moncloa

El vicepresidente Pere Aragonès, el presidente de Seat, Luca de Meo, la ministra Nadia Calviño y el presidente de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

En 2013 es va produir una situació similar amb Artur Mas i Mariano Rajoy

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha declinat assistir finalment al sopar d'entrega dels Premis Carles Ferrer Salat de Foment del Treball després que el Govern central hagi invocat una clàusula per aconseguir que la ministra Nadia Calviño passés per davant protocol·làriament.

Segons han informat fonts del Govern, Torra ha delegat l'assistència al vicepresident, Pere Aragonès, després que el Govern hagi invocat una clàusula en la delegació del president en funcions, Pedro Sánchez, perquè la ministra Calviño passés per davant.

"Es tracta d'una clàusula que només havia utilitzat Mariano Rajoy en un acte similar. El president Torra és la màxima autoritat a Catalunya i s'ha demanat a Foment que això fos respectat en l'acte d'avui", han explicat les mateixes fonts.

Segons altres fonts, el líder de la Generalitat ha conegut la qüestió protocol·lària a primera hora d'aquest dilluns, i ha declinat la seva assistència a les 19 hores.

El vicepresident Aragonès ha aprofitat el seu discurs davant les ministres Nadia Calviño, Margarita Robles i María Jesús Montero per invocar el diàleg i la declaració de Pedralbes impulsada en 2018 per Pedro Sánchez i Quim Torra.

Aquesta situació es va produir en 2013 quan el president de la Generalitat, Artur Mas, va decidir no assistir, com estava previst, a l'acte d'entrega de les Medalles d'Honor de la patronal catalana per una qüestió de protocol.

Segons van informar llavors fonts de la Conselleria Presidència, Mas considerava que s'havien canviat les condicions de l'acte: al principi, el president de la Generalitat era la màxima autoritat i li corresponia obrir i tancar el sopar.

La situació va canviar perquè el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va delegar en la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, les seves funcions.