Publicat 2/9/2019 11:21:37CET

Torra, Junqueras i Puigdemont donen suport a una iniciativa ciutadana de resposta a la sentència

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, y el expresidente Carles Puigdemont
GENERALITAT - Archivo

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, el líder d'ERC empresonat per impulsar l'1-O, Oriol Junqueras, i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont han donat suport aquest dilluns a la iniciativa ciutadana de resposta a la sentència del Tribunal Suprem Tsunami Democràtic.

A través d'una anotació en el seu compte de Twitter, recollida per Europa Press, el president ha coincidit amb la iniciativa que "els drets, si no s'exerceixen, perden sentit".

"La defensa de la democràcia i dels nostres drets civils, polítics i socials, inclòs el dret d'autodeterminació s'ha de fer cada dia. Hi estem compromesos. Sort i endavant Tsunami Democràtic", ha afegit.

A través de la mateixa xarxa social i fent referència a Tsunami Democràtic, Junqueras ha afirmat: "Votar no és delicte! La democràcia prevaldrà per sobre de tot i ens conjurem per defensar-la! Sempre!".

Puigdemont també ha mostrat el seu suport i ha afirmat que "cal recuperar la iniciativa, i en tots els àmbits" i l'ha qualificat d'intel·ligent.

"El compromís amb la no violència ens fa més forts, que ningú en tingui cap dubte. I sí, ara comença el temps de la represa", ha resolt l'expresident.

En un comunicat, Tsunami Democràtic es defineix com una "campanya constant, contínua i inesgotable" per respondre la sentència del judici de l'1-O al Suprem a través de la desobediència civil no violenta.

Sosté que en els últims mesos paraules com unitat, referèndum, democràcia, drets i justícia han perdut significat, i que "la desorientació i la frustració acumulades per les conseqüències de la repressió són evidents" i es poden aprofundir amb la sentència.

Per això, aposten per no desistir en la defensa dels drets individuals i col·lectius: "Per tornar a generar esperança cal que ens posem en moviment. El compromís d'homes i dones que durant generacions han exercit i guanyat els seus drets en tantes lluites ens encoratja".

"Ho farem pacíficament, amb serenitat i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada. Els nostres ideals defensen llibertats irrenunciables i persegueixen la justícia social. Ens servim de la lluita no violenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. Cap violència, però tota la fermesa", reivindica.

Així mateix, diu que buscaran potenciar un moviment col·lectiu i transversal, i apel·la a la ciutadania que s'hi sumi: "Hi ha resposta. Hi ha estratègia. Comença una nova onada i tu n'ets el protagonista. Tu ets el Tsunami. Canviem l'estat de les coses".

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, també ha mostrat el seu suport a Twitter i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha expressat: "Obrim un nou cicle, recuperem la iniciativa, sempre des de la no violència. Tsunami Democràtic. Objectiu independència".