Publicat 22/7/2020 12:41:16 +02:00CET

Torra insisteix en la seva proposta del referèndum: "Crec que l'hem de tornar a fer"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple del Parlament
EUROPA PRESS/PAU VENTEO

BARCELONA, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generaltiat, Quim Torra, ha insistit aquest dimecres a celebrar un referèndum perquè Catalunya decideixi el seu futur polític: "Crec que l'hem d'organitzar una altra vegada. Crec que l'hem de tornar a fer".

Ho ha dit en la sessió de control al president durant el ple del Parlament en resposta al president d'ERC a la cambra, Sergi Sabrià, que li ha demanat aplicar la unitat que s'ha generat entre els socis del Govern per dissenyar el Pla de reactivació econòmica després del coronavirus (Coreco) al pla independentista de construir una república catalana.

Sabrià s'ha referit a l'esperit de treball de la Comissió per a la reactivació econòmica i protecció social, com la conseqüència de la crisi de la covid-19 però ha advertit: "No hi haurà reconstrucció completa, reactivació completa, sense disposar de les eines d'un estat".

"Ho hem de fer sense retrets. Ens agrada l'esperit de treball de la Coreco. S'ha de repetir per a l'estratègia compartida i els objectius dels propers anys. És l'hora de trencar barreres i hem fet els deures extraient lliçons de l'1-O", ha dit, després de demanar al president que se sumi a un nou embat.

Torra ha assegurat que ell ve del món de la unitat independentista i ha afegit: "No crec que tinguem mai cap possibilitat de guanyar ni tirar endavant si no som capaços de fer un salt col·lectiu. No és possible aconseguir la independència si no ens posem a treballar tots junts".

Contador