Publicat 9/9/2020 12:12:54 +02:00CET

Torra insisteix que la Generalitat no gastarà diners públics en el projecte BCN World

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control en el ple del Parlament del 9 de setembre.
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha garantit aquest dimecres que el Govern no gastarà "ni un sol euro públic" en el projecte BCN World, ara reconvertit en Hard Rock Entertainment World, malgrat que s'ha sabut que l'Incasòl avançarà 96 dels 120 milions d'euros per comprar els terrenys on se situarà el macrocomplex.

Així ha contestat en la sessió de control del Parlament a la pregunta de la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, que ha instat Torra a "tornar a afirmar que ni un euro públic anirà a aquest projecte tenint en compte les clàusules de les escriptures del contracte i tots els supòsits que s'hi inclouen".

La cupaire ha titllat de "tòxic i especulatiu" aquest projecte, i ha acusat el Govern de "posar en risc els fons públics que haurien d'anar a les prioritats d'aquest país".

Torra ha reiterat que "en aquesta operació, només faltaria, no es gastarà ni un sol euro públic", i ha subratllat que així consta en els informes de la Conselleria d'Economia que lidera el vicepresident, Pere Aragonès.

Ha defensat que l'Incasòl avança aquests diners però que després els recuperarà en terminis, de manera que "afectarà de la mateixa manera ingressos i despeses", per la qual cosa l'impacte sobre les finances de la Generalitat serà nul.

També ha reivindicat que el projecte BCN World és "beneficiós per al conjunt de tota la societat", perquè generarà molts llocs de treball i suposarà invertir en una zona molt afectada pels efectes de la pandèmia, segons ell.

Contador