Torra insisteix que els Mossos han de ser "garant" de les llibertats civils i democràtiques

Publicat 25/9/2019 13:47:48CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la seva intervenció en el debat sobre política general al Parlament de Catalunya, a Barcelona, a 25 de setembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ressaltat aquest dimecres en el Debat de Política General al Parlament que els Mossos d'Esquadra han de ser "sempre i en tot moment garant de les llibertats civils i democràtiques".

En el seu discurs, Torra ha rememorat el seu discurs del 19 de juny davant la nova promoció de Mossos a l'Institut de Seguretat Pública de Catallunya (ISPC), en el qual va dir als Mossos que "per sobre de tot sempre hi ha les llibertats civils i democràtiques".

Ha destacat que la policia catalana actua sota criteris de mediació, oportunitat i proporcionalitat, i que ha de fer prevaler "la justícia per sobre de la força i la venjança".

En el bloc sobre Interior i Justícia, Torra també ha destacat que el Govern prepara un marc legislatiu que enforteixi el sistema de seguretat pública amb una nova llei del sistema de policia i una nova llei d'emergències.

A més a més, ha destacat que el seu govern ha tornat a convocar places de Mossos i Bombers després d'uns cinc o sis anys sense actualitzar-ne les plantilles: "Hem descongelat la situació".

Sobre Justícia, ha recordat que volen impulsar una llei de memòria que facultarà la Generalitat per retirar simbologia franquista, completar el Codi Civil català i millorar els mòduls de justícia gratuïta.

Així mateix, ha apostat per continuar desplegant el pla de fosses i el programa d'identificació genètica, que fins ara han permès identificar cinc víctimes del franquisme en fosses comunes: "Hem recuperat la història de cinc famílies", ha destacat.