Publicat 7/9/2020 16:15:19 +02:00CET

Torra: "És hora de tornar a l'escola i estem preparats"

El president Quim Torra, reunit amb les juntes de directors de Primària
RUBEN MORENO/GOVERN

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que Catalunya està preparada per tornar a les aules escolars, i ha subratllat que els departaments d'Educació i Salut han treballat per donar "seguretat i confiança" a famílies, docents i alumnes.

"És hora de tornar a l'escola i estem preparats", ha dit en un tuit que ha recollit Europa Press després de reunir-se telemàticament amb la Junta Central de Directors de Primària sobre les mesures per a l'inici de curs el 14 de setembre.

Ha insistit que l'escola és un servei públic essencial: "Ens hi juguem molt com a país", ha afegit el president, que aquest dilluns a la tarda també es reuneix amb la Junta Central de Directors de Secundària.

El president ha assegurat que és hora de tornar a les aules perquè l'escola "continuï sent aquest gran ascensor social que és, aquest gran cohesionador i pilar troncal de la societat", ha informat el Govern en un comunicat.

Ha admès l'error de no haver declarat serveis essencials la cultura i l'educació, i ha dit que no pot tornar a passar perquè totes dues són troncals, on es juga el futur dels joves.

Torra ha explicat que insistirà al Govern central perquè els pares puguin disposar d'una prestació d'incapacitat temporal en cas que els seus fills hagin de fer quarantena per covid-19.

En la reunió també hi han participat els consellers de Salut i Educació, Alba Vergés i Josep Bargalló, respectivament, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i Torra ha agraït a la comunitat educativa la seva "actitud exemplar" perquè els alumnes tinguessin un ensenyament correcte durant la pandèmia.

Contador