Publicat 12/2/2019 21:22:29 +01:00CET

Torra exigeix "l'arxivament de la causa" i la llibertat immediata dels presos: "El judici és una farsa"

Inicio del juicio del procés en el Tribunal Supremo
Eduardo Parra - Europa Press

El president catal demana a Sánchez que "torni a la taula de dileg" amb els partits catalans

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit aquest dimarts "l'arxivament de la causa" que ha comenat a jutjar-se en el Tribunal Suprem i la llibertat immediata dels 12 líders independentistes pel procés sobiranista a Catalunya.

En una compareixena davant els mitjans de comunicació a la seu de la Generalitat a Madrid, Torra ha llegit un comunicat en el qual sollicitava a més la collaboració dels observadors internacionals i de les organitzacions en defensa dels Drets Humans davant el que considera un "judici farsa".

"Hem assistit a la primera jornada d'un judici que no hauria d'haver-se produt. El fet de veure als consellers i als líders socials asseguts en un jutjat penal és un atac a la Democrcia", ha sostingut.

Durant la seva intervenció, el president catal ha enumerat set punts entre els quals s'inclouen l'arxiu de la causa, la posada en llibertat dels presos i la citada collaboració dels organismes internacionals per "explicar totes les vulneracions que es produeixen".

Així mateix, Torra ha demanat al Tribunal Suprem que atengui les consideracions dels advocats "si vol aconseguir una mínima imatge d'imparcialitat". "Aquesta causa arribar als tribunals internacionals i guanyarem. Que ho tingui ben clar aquells que en nom de la unitat d'Espanya volen convertir-se en salvapatries", ha asseverat.

En aquest context, ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que l'Executiu "torni a la taula de dileg" per tractar de trobar una solució. "El 80% dels catalans vol resoldre aquest conflicte", ha sostingut.

Així, el president de la Generalitat ha avisat que "no hi ha cap tribunal que pugui jutjar la democrcia dels catalans". "Quanta més repressió, més democrcia. Quantes més amenaces, més unitat dels demcrates", ha afegit.

Finalment, Torra ha instat a les forces independentistes a fer d'"altaveu del clam del poble i dels presos que són jutjats a tot el món". "Impulsarem iniciatives per portar el cas de Catalunya a les instncies internacionals", ha reblat.