Publicat 10/7/2019 14:42:33 +02:00CET

Torra enviarà una carta a diversos governs europeus i eurodiputats en què acusarà Borrell d'espiar

El president de la Generalitat,  Quim Torra
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, enviaran una carta a diversos "eurodiputats i cancelleries europees i internacionals" per acusar el Govern central d'haver espiat les delegacions de la Generalitat a l'estranger.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la Generalitat en un comunicat, després que hagi transcendit que el Govern central té informació reservada sobre l'activitat de tres delegacions de la Generalitat, segons la informació que l'Advocacia de l'Estat ha incorporat en la causa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tancar-les --que sol·licita el Ministeri--.

En la carta, la Generalitat exposarà "la preocupació i denúncia d'aquest cas", que considera que es tracta d'espionatge polític i d'un escàndol majúscul que mereixeria la dimissió immediata del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell.

"L'espionatge polític, la persecució de les opinions i les ideologies no haurien de tenir lloc en una democràcia europea", exposa el Govern en un comunicat, que insisteix que l'Estat està protagonitzant una deriva repressiva contra Catalunya.

La Generalitat considera que aquest cas és "un nou exemple de les formes autoritàries d'un ministre --Borrell-- que ara vol ser el màxim responsable de la diplomàcia i la seguretat comuna europea".

REUNIÓ AL PARLAMENT

Torra i Bosch han abordat aquesta qüestió en una reunió que s'ha celebrat al Parlament, a la qual també ha acudit el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i la portaveu i consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Més enllà d'enviar aquesta carta, el Govern també ha acordat presentar les "al·legacions pertinents" contra la petició de mesures cautelars que ha fet el Govern central per frenar les activitats de les delegacions de la Generalitat a Berlín, Ginebra i Londres.

"El Govern vol mostrar el seu suport absolut als delegats afectats per l'espionatge de Borrell i fa extensiu aquest suport i solidaritat a la resta d'afectats (diputats, governants, periodistes i ciutadans europeus)", conclou la Generalitat.