Torra envia un escrit a la JEC per sol·licitar que no executi la resolució que l'inhabilita

Publicat 7/1/2020 11:48:15CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple extraordinari al Parlament del 4 de gener del 2020, després de la decisió de la Junta Electoral Central
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remès aquest dimarts un escrit a la Junta Electoral Central (JEC) en el qual critica la decisió de l'ens d'inhabilitar-lo, i anuncia un recurs al Tribunal Suprem contra la resolució de l'organisme, en què demana "una mesura cautelaríssima per suspendre la resolució".

L'escrit, que ha consultat Europa Press, retreu a la JEC que només ha rebut un avanç de la resolució i que "encara no disposa del text complet ni dels vots particulars anunciats".

Considera que la resolució "suposa una vulneració dels drets fonamentals" de Torra, que recorda que ja es van posar de manifest en les al·legacions i el recurs interposat.

"Considerem que és radicalment nul·la de ple dret i ineficaç, i els comunico la intenció de presentar, immediatament, una vegada rebi la notificació formal i íntegra de l'acord, un recurs contenciós administratiu per protegir els drets fonamentals davant el Suprem", resa, per demanar la suspensió de la resolució del 3 de gener.

Torra demana "que es doni per presentat aquest escrit i es doni per comunicada a la JEC" la intenció d'interposar aquest recurs sobre la base de la protecció de drets fonamentals, quan rebi la notificació íntegra de la resolució que el 3 de gener a les 18.03 va rebre per correu electrònic.

"En conseqüència, que la JEC suspengui l'execució d'aquest acord, per no vulnerar el meu dret a la tutela judicial efectiva, de conformitat amb reiterada jurisprudència del Tribunal Constitucional, que exclou l'execució material de qualsevol acte de gravamen mentre no s'hagi efectuat un control judicial i imposa la suspensió automàtica, i per la potencial pertorbació que provoca en el món jurídic" aquesta resolució, conclou.

Contador