Publicat 20/11/2019 16:27:37 +01:00CET

Torra diu que el TSJC ha de demanar la llibertat de Cuixart i Sánchez en comptes d'investigar-lo

El president de la Generalitat, Quim Torra, al costat de la seva dona Carola Miró, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Catalunya (Espanya), 18 de novembre del 2019.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recriminat al TSJC que hagi considerat que l'incompliment de retirar la pancarta amb el llaç groc pot tenir una rellevància penal, i ha afirmat que el que hauria de fer és demanar la llibertat del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez com demana Amnistia Internacional.

"El que hauria de fer el TSJC, després de l'informe d'Amnistia Internacional, és instar al Tribunal Suprem la immediata posada en llibertat d'en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez i demanar la nul·litat de la sentència per sedició", ha defensat en un tuit que ha recollit Europa Press.

La Sala Contenciosa-Administrativa del TSJC ha enviat el cas a la Sala Penal, l'endemà passat que Torra fos jutjat per presumpta desobediència al març també per mantenir la pancarta del llaç groc.