Torra desmenteix la informació que el vincula amb el pla dels CDR d'ocupar el Parlament

Publicat 7/11/2019 15:20:57CET
El president de la Generalitat Quim Torra dirigint-se als signants de la declaració conjunta sobre la situació política a Barcelona (Catalunya), 25 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha desmentit aquest dijous la informació que el vincula amb el pla d'un grup de CDR per ocupar el Parlament.

"Davant les informacions publicades aquestes últimes hores arran de l'obertura del secret de sumari de l'operació Judes, instruïda per l'Audiència Nacional, el president de la Generalitat les desmenteix i no els dona cap tipus de credibilitat", ha dit en un comunicat de l'Oficina del President de la Generalitat.

Dimecres va transcendir la declaració davant del jutge de Ferran Jolis, un dels membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per presumpte terrorisme en l'Audiència Nacional, en la qual assegurava que darrere del pla per ocupar el Parlament hi havia Torra "per tirar endavant la independència".

En el comunicat, el president afirma que "no ha tingut cap tipus de relació amb els detinguts" en l'Operació Judes per un delicte de presumpte terrorisme.

Així mateix, el president demana que s'aclareixi "sota quines condicions s'han produït les declaracions dels detinguts" i exigeix que se'ls preservi el dret a defensa.