Torra demana al TSJC suspendre l'ordre de retirar el llaç groc de la Generalitat

Publicat 25/9/2019 17:35:28CET
El president de la Generalitat, Quim Torra (d) i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès (e), en el debat sobre política general al Parlament de Catalunya, a Barcelona, 25 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El gabinet jurídic de la Generalitat ha presentat aquest dimecres un recurs de reposició contra l'acte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordena al president del Govern, Quim Torra, retirar la pancarta amb el llaç groc del Palau de la Generalitat, i demana al tribunal que suspengui aquesta ordre.

L'escrit, recollit per Europa Press, s'ha presentat el mateix dia en què finalitza el termini de 48 hores que té Torra per retirar la pancarta des que va rebre el requeriment del TSJC i que acaba aquest dimecres a les 18.10 hores.

En el recurs al·lega que penjar una pancarta en què demana la llibertat dels presos sobiranistes "s'ha d'emmarcar en l'exercici de la llibertat d'expressió i que sembla obvi que quan un representant polític vol exercir aquesta llibertat no s'ha d'exigir que segueixi un procediment administratiu determinat ni que dicti cap resolució administrativa".

Considera que l'acte del TSJC que l'ordena retirar la pancarta "no s'ajusta al dret", per la qual cosa demana que sigui revocada i es quedi sense efecte.