Publicat 8/7/2019 12:56:26 +02:00CET

Torra demana recusar el jutge que el processa per no retirar el llaç de la Generalitat

Façana Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dilluns la recusació del magistrat instructor, Carlos Ramos, que el processa per desobediència per no retirar les pancartes i els llaços de la Generalitat, durant les eleccions generals i malgrat que l'hi havia sol·licitat la Junta Electoral Central (JEC).

Segons l'escrit del lletrat al que ha tingut accés Europa Press, el jutge podria haver incorregut en una falta d'imparcialitat en les afirmacions contingudes en l'acte d'acusació del 27 de juny de 2019 tals com que Torra "va pretendre (...) persistir en la desobediència"

"Es tracta de frases, raonaments i manifestacions rotundes i d'evident culpabilitat que reflecteixen, en tota la seva intensitat, la posició ja assumida per part de l'instructor", que el lletrat considera que estan atemptant contra el dret a la presumpció d'innocència de Torra, tal com exposa el text.

"Dit de manera molt clara, no havent-se dictat encara sentència condemnatòria, aquestes manifestacions li atribueixen un responsabilitat que, entenem, encara està per determinar-se... o no?", planteja l'advocat del president.

També assegura que el magistrat ha "infringit el principi de legalitat", cosa que argumenta quan el jutge considera la JEC autoritat superior a la Generalitat.

Així, segons el document, el jutge considera que Torra és "un subordinat de la JEC" i, per tant, hauria d'haver obeït les seves ordres, i el lletrat recorda que el Parlament havia rebutjat dues proposicions de llei que instaven la prohibició d'exhibició de llaços grocs en espais públics i institucionals.

"No dubta el Magistrat Instructor a retorçar el dret a fi que els fets investigats encaixin en el tipus penal" del delicte de desobediència, explica el lletrat.

Aquest escrit es presenta després que la defensa sol·licités l'abstenció de Carlos Ramos i entenent que s'ha rebutjat aquesta abstenció.