Publicat 14/7/2020 10:30:12 +02:00CET

Torra demana un país àgil per trobar solucions i evitar que s'aturi per una "burocràcia estèril"

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora, el 14 de juliol del 2020.
JORDI BEDMAR - GENERALITAT - Archivo

Presideix l'acte de presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimarts "un país àgil per poder avançar en solucions i evitar que el país s'aturi o vagi més a poc a poc per una burocràcia estèril".

"El món que ve requereix que el nostre país sigui un país àgil", ha dit durant la seva intervenció en l'acte de presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora Agustí Cerrillo, Ester Arroyo i Judith Gifreu, i en el qual el president de la Comissió, Albert Lamarca, ha renovat el càrrec.

Torra s'ha adreçat al president de la Comissió, que aquest dimarts ha renovat el càrrec: "Ens falten idees de com podem créixer i fer de la nostra una administració 'citizen friendly', de col·laboració i no pas de confrontació".

També ha demanat "una administració que més que mai vetlli pels més vulnerables, com hem vist durant els mesos passats", en referència a la pandèmia de coronavirus.

En l'acte, celebrat al Palau de la Generalitat, hi han assistit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i els consellers Meritxell Budó, Bernat Solé, Àngels Chacón, Miquel Buch, Josep Bargalló, Damià Calvet, Mariàngela Vilallonga, Ester Capella i Chakir el Homrani.

ALBERT LAMARCA

Lamarca ha ressaltat els avanços jurídics a Catalunya durant el segle XX, que ha qualificat com el segle d'or del dret català, i ha demanat "que la història de Catalunya i el seu esdevenir col·lectiu no es converteixi en una elegia de renúncies i derrotes, de presó i exili, de confrontacions internes, de malentesos i incapacitat per avançar".

Ha agraït al Govern que validi el seu càrrec sis anys més, i ha sostingut que treballarà tenint en compte "que a la vida cal triar, que el compromís és necessari, que cal prendre partit i cal fer-ho sempre per la veritat".