Publicat 7/2/2020 15:34:40CET

Torra demana a Bosch que no esperi i convoqui la comissió bilateral "com més aviat possible"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en declaracions davant els mitjans de comunicació després de la seva reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez, en el Palau de la Generalitat, Barcelona /Catalunya (Espanya), a 6 de febrer de 2020.
Marc Brugat - Europa Press

El conseller n'ha condicionat la convocatòria al fet que comenci la taula de negociació entre governs

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres al conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, que no esperi i convoqui la comissió bilateral entre la Generalitat i el Govern espanyol, i fer-ho "com més aviat possible".

Ho ha fet en un comunicat de la Presidència de la Generalitat, minuts després que Bosch hagi condicionat la convocatòria de la comissió bilateral al fet que comenci la taula de negociació entre governs.

Al conseller d'Acció Exterior li correspon aquest any la Presidència d'aquest òrgan, que és rotatòria i, per tant, té la potestat de convocar-lo quan ho consideri necessari.

En declaracions als mitjans, Bosch ha afirmat que la prioritat és començar el diàleg i que arrenqui la taula de negociació entre governs, i que després s'abordaran altres qüestions que corresponen a la comissió bilateral: "Després podrem parlar de tot, però ara la urgència i la necessitat d'aquest país és abordar el conflicte".

Posteriorment, Torra ha emès aquest comunicat en el qual reclama a Bosch que convoqui la comissió bilateral entre la Generalitat i l'Estat espanyol per "tractar els incompliments, greuges i dèficits històrics de l'Estat cap a Catalunya".

Això es produeix després que dijous Sánchez plantegés a Torra un document amb 44 punts que inclou qüestions d'inversions, finançament i competències.

Pel Govern, aquests temes no han de tractar-se en la taula de negociació entre governs, perquè creuen que ha de servir exclusivament per parlar del conflicte, i que existeixen altres llocs per tractar la resta de temes, com la comissió bilateral que fixa l'Estatut.

Contador