Publicat 16/6/2020 15:44:52 +02:00CET

Torra demana a Armengol i Ximo Puig continuar-se comunicant en català després de la sentència del TS

El president del Govern, Quim Torra, en el ple del Parlament del 3 de juny.
PARLAMENT

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El president del Govern català, Quim Torra, ha demanat a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i al del valencià, Ximo Puig, mantenir la comunicació entre les seves administracions en català, després que el Tribunal Suprem confirmés l'anul·lació de diversos articles d'un decret valencià sobre l'ús del català en alguns àmbits administratius.

"Us convido a continuar utilitzant la llengua catalana en les nostres comunicacions amb la naturalitat que ningú no hauria de voler alterar", ha defensat Torra en una carta que els ha adreçat, que escriu en català i en la qual creu que és la seva responsabilitat fer sevir la llengua.

En aquest sentit, ha garantit que el seu govern es continuarà comunicant en català amb els executius valencià i balear, "que és la llengua pròpia i comuna", i s'ha posat a la seva disposició per concretar formes de col·laboració per intercanviar coneixements, experiències i propostes davant la crisi del coronavirus.

Torra aposta per dibuixar un futur de plena aliança conjunta, i sosté que utilitzar el català és "el millor favor que es pot fer a una llengua que té les dificultats pròpies d'una llengua minoritzada".

"Us escric de molt bon grat en aquesta llengua nostra comuna per mostrar el meu rebuig més estricte a la prohibició del TS espanyol a comunicar-nos en català", diu Torra per obrir la carta, en la qual qualifica la sentència d'ofensiva, inadmissible i de discriminació que no es pot tolerar en ple segle XXI, segons les seves paraules.

"No és cap fet extraordinari si ens fixem en la història de discriminacions i prohibicions a les quals ha estat sotmesa la llengua catalana, però no podem acceptar aquesta decisió uniformitzadora", assegura Torra, que confia que Armengol i Puig comparteixin aquest rebuig.

Contador