Publicat 24/7/2019 18:28:12 +02:00CET

Torra demana als grups "defensar l'autodeterminació en totes les seus parlamentàries"

Quim Torra intervé durant el ple del Parlament de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimecres a tots els grups que defensen l'autodeterminació al Parlament, "defensar l'autodeterminació en cadascuna de les seus parlamentàries".

En el seu torn de rèplica als grups durant el ple sobre la 'Catalunya real' impulsat per CS, ha contestat d'aquesta manera en recordar que introduiran al Parlament una proposta de resolució per reafirmar "el dret d'autodeterminació dels catalans".

"Demano a tots els qui defensen el dret a l'autodeterminació que el defensem a tot arreu. Que la defensem en cadascuna de les seus parlamentàries", ha incidit.

Ha retret a la portaveu de Cs Lorena Roldán les seves crítiques i ha ironitzat sobre que li agradaria "tornar-la a veure a la via catalana juntament amb els qui defensen els drets" dels catalans.

Al líder del PSC-Units al Parlament, Miquel Iceta, li ha replicat que l'Estatut no se'l van saltar ells en aprovar lleis com les de desconnexió amb una majoria absoluta en comptes d'una de dos terços del Parlament, sinó que ho va fer el Tribunal Constitucional.

Ha enlletgit a la presidenta dels comuns a l'hemicicle, Jéssica Albiach, que els retreguin separar "l'eix social del nacional" i ha assegurat que ell no seria independentista sinó pensés que està lluitant pels dos eixos.

Al diputat de la CUP Carles Riera li ha dit que la resposta a les sentències del Tribunal Suprem contra els impulsors de l'1-O "no pot ser només de manifestació al carrer sinó política i serà una resposta democràtica i basada en el dret d'autodeterminació".

Al diputat del PP Alejandro Fernández li ha advertit que ell no hauria de qualificar-lo de populista: "I menys després que vostès pactin a mig país amb Vox, que és feixisme populista", ha resolt, i ha agraït al president d'ERC a la Cambra, Sergi Sabrià, el suport del seu grup en el Govern.