Publicat 6/5/2019 13:46:52CET

Torra defensarà la "llibertat d'expressió" i assumirà les conseqüències de la seva declaració al TSJC

VÍDEO: Torra defensa la seva nova escorta de Mossos i Arrimadas la titlla de "guàrdia pretoriana"
David Zorrakino - Europa Press

El TSJC l'ha citat formalment el dimecres 15 de maig a les 10.30 hores

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, defensarà la "llibertat d'expressió" i assumirà les conseqüències de la seva declaració al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumpta desobediència en no acatar l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics.

"Acabo de signar la citació. La Junta Electoral ja ha demostrat la parcialitat i l'arbitrarietat de les seves decisions. No ho podem acceptar", ha destacat aquest dilluns en un missatge en el seu perfil de Twitter recollit per Europa Press.

Segons ha explicat el TSJC, l'instructor de la causa, Carlos Ramos, ha signat aquest dilluns la providència que fixa l'assenyalament de la seva declaració com a investigat per un presumpte delicte de desobediència el dimecres 15 de maig a les 10.30 hores, a la sala de declaracions de la Sala Civil i Penal.

La Sala Civil i Penal va traslladar a l'Oficina de la Presidència de la Generalitat diferents dates possibles, tant al maig com al juny, per fixar el dia de la declaració judicial.

L'Oficina de la Presidència de la Generalitat va dir que la seva preferència d'entre totes la propostes era el dimecres 15 de maig, data que coincideix amb la campanya de les eleccions municipals i europees.