Publicat 24/7/2019 15:08:29 +02:00CET

Torra defensa l'activitat del Govern enfront de les crítiques d'inactivitat de Cs

El President Quim Torra Intervé En El Ple Del Parlament De Catalunya
David Zorrakino/Europa Press

Demana a l'oposició donar un "missatge en positiu" del funcionament de Catalunya

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimecres l'activitat que ha fet el Govern català des que va accedir al càrrec enfront de les crítiques d'inactivitat per part de la portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán.

Ho ha dit durant el ple monogràfic sobre la 'Catalunya real' proposat per Cs, després que Roldán hagi exigit al president treure's "el llaç groc com a bena" i mirar el que considera que són els problemes reals dels catalans, malgrat que per a l'Executiu actual són engrunes, segons ella.

Roldán ha acusat els grups parlamentaris que donen suport al Govern --JxCat i ERC-- de tractar d'impedir el ple, primer, i d'amagar-ho després de la sessió de control al Govern i al president, després, per "evitar que quedi al descobert la seva incapacitat per parlar de qualsevol cosa que no sigui el procés".

Torra ha contestat a Roldán repassant durant més de dues hores 264 actuacions que ha fet el Govern fins ara, i ha assenyalat la necessitat d'enviar un "missatge en positiu" del funcionament de Catalunya, i ha demanat que l'oposició també ho faci.

"El missatge que cal enviar avui és un missatge en positiu, que és un país que està en marxa, que és a punt per als reptes que vulgui. Que l'economia catalana va bé i que tots estem compromesos amb el fet que l'economia vagi bé", perquè sosté que això beneficia tots els catalans, tant els independentistes com els que no ho són.

El president ha reivindicat el bon funcionament de l'economia catalana, que aposta perquè es tradueixi en un major benestar de la població i en la reducció de la desigualtat, encara que ha insistit en les "limitacions" financeres que posa l'Estat.

QUATRE EIXOS

Ha estructurat les mesures en quatre eixos: el primer ha estat sobre un 'País cohesionat en drets i oportunitats per a tots', en el qual ha detallat les polítiques socials en educació i sanitat, i ha reclamat a l'oposició una "mirada llarga i catalana d'acolliment" per afrontar el repte dels menors migrants no acompanyats.

El segon eix ha estat sobre 'Economia pròspera, responsable i sostenible', en el qual ha defensat implementar un Salari Mínim Interprofessional (SMI) de referència a Catalunya i ha esperat poder comptar amb la col·laboració de l'oposició per tirar endavant els pressupostos catalans del 2020.

Així mateix, en el tercer s'ha centrat en una 'Societat enfortida, democràticament lliure i justa', en què ha dit que destinarà 32 milions d'euros per eradicar violències masclistes, i ha finalitzat amb l'apartat sobre 'Catalunya oberta al món', on ha destacat la reobertura de les delegacions del Govern català a l'estranger.