Actualitzat 26/7/2019 11:15:16 +00:00 CET

Torra defensa que Catalunya requereix "més veu pròpia en els organismes multinacionals"

- EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 Jul. (EUROA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest divendres que Catalunya necessita "més capacitat de decisió, més veu pròpia, en els organismes multinacionals" davant els desafiaments actuals de la societat.

"Formem part d'un context, i més enllà de ser una potència econòmica al nostre petit espai, hem de tenir la capacitat d'incidir en les decisions per fer d'aquest un món millor", ha sostingut per tancar el ple del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) amb el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch.

Torra ha destacat la importància de guanyar incidència i connectivitat amb les societats europea, africana, mediterrània i internacional, i ha citat entre els desafiaments actuals la crisi climàtica, noves dinàmiques del crim organitzat, moviments migratoris i "morts, morts i morts de milers i milers al Mediterrani".

"GRAN DIFICULTAT POLÍTICA"

Ha dit que "no és cap secret, ho sap tothom, que Catalunya viu un moment de gran dificultat política" i és un punt d'atenció de la resta d'Europa i més enllà, per la qual cosa és més important que mai que exporti el millor de la seva societat, segons Torra.

El president ha demanat fer-ho "des de la riquesa de la diversitat i el compromís inequívoc amb els drets i les llibertats", i ha apostat per aprofitar els ambaixadors artístics, esportius, econòmics i d'altres disciplines catalanes.

Sobre el Diplocat, que ha aprovat el seu Pla Estratègic 2019-2022, Torra ha destacat que la diplomàcia pública és fonamental, i ha assegurat que el pla demostra la transversalitat d'aquesta institució, que ha descrit com una "eina de país".

"HISTÒRIA DE SUPERACIÓ"

Bosch ha subratllat que la de Catalunya és "una història de superació" i que amb aquest pla del Diplocat es fa un pas més --que se suma a d'altres que ja s'han fet, alguns de petits i d'altres de gegant--, segons Bosch, que ha citat l'expresident dels Estats Units John Fitzgerald Kennedy i ha defensat unitat dins de la diversitat.

El Diplocat ha aprovat el seu Pla Estratègic 2019-2022 en el que ha estat el tercer ple del consorci des de la seva restitució fa un any, després que se'n promogués la dissolució durant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.