Actualitzat 5/8/2019 9:52:35 +00:00 CET

Torra defensa aprovar els pressupostos amb el suport de la CUP: "És el nostre compromís"

- DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 Ag. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dilluns que el Govern pugui aprovar els pressupostos catalans del 2020 amb el suport de la CUP: "És el nostre compromís i la nostra responsabilitat".

Ho ha dit en un tuit recollit per Europa Press, després que la CUP s'hagi obert a negociar els comptes, encara que ha avisat que, per fer-ho, el Govern ha de fer un "gir de 180 graus" en les seves polítiques socials.

"És el nostre compromís i la nostra responsabilitat. La majoria independentista ens hem de posar d'acord en el pressupost i avançar cap a la República. El projecte republicà és el de la gent que ens va fer confiança als 70 diputats de la majoria", ha afirmat Torra.

Fonts de la Presidència de la Generalitat han explicat a Europa Press que Torra té "predisposició total a pactar un pressupost amb la CUP que sigui el motor de la República".

Així mateix, davant les veus que aposten per convocar eleccions anticipades si no s'aproven els pressupostos de la Generalitat, les mateixes fonts han raonat que "no hi ha motius per parlar d'eleccions perquè pot haver-hi la majoria" per aprovar els comptes.

INICI DE LES CONVERSES AL SETEMBRE

El Govern ja ha fixat per al setembre l'inici de les converses amb els grups parlamentaris per tirar endavant els pressupostos, després que els darrers dos anys s'hagin hagut de prorrogar, i a l'octubre pretén aprovar-los al Consell Executiu i portar-los al Parlament.

Així, en les darreres setmanes els comuns i el PSC han mostrat la seva predisposició a negociar els comptes, i aquest cap de setmana la CUP també s'ha obert a aquesta possibilitat dins del seu canvi d'estratègia per passar d'una oposició de bloqueig a una estratègia més propositiva.