Torra critica que el pacte PSOE-ERC no contempla un relator i "necessita garanties"

Publicat 3/1/2020 12:16:47CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visita l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el 3 de gener del 2020.
RUBÉN MORENO - GENERALITAT

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 3 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit aquest divendres que el pacte entre el PSOE i ERC per a la investidura no vincula el Govern i, en ser preguntat per les diferències amb el document de Pedralbes, ha criticat que el nou acord no contempla la figura d'un relator.

"És un acord semblant però amb diferències pel que fa al document de Pedralbes. Necessita garanties", ha afegit, i ha afirmat que el pacte entre tots dos partits és legítim encara que no vincula les institucions, en declaracions als mitjans en visitar l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya juntament amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

Ha explicat que una vegada es formi el Govern central buscaran converses amb el nou executiu: "Un diàleg en condicions, amb garanties i que tracti les qüestions que la ciutadania de Catalunya ens ha encarregat tractar, és a dir, els tres punts coneguts d'exercici del dret a l'autodeterminació, amnistia, fi de la repressió i llibertat dels presos polítics i exiliats".

Contador