Publicat 8/7/2019 14:20:13 +02:00CET

Torra es compromet a establir amb les comarques "una relació de confiança i bilateralitat"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la primera reunió de la Comissió interdepartamental de dinamització territorial
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha compromès a establir "una relació de confiança i de bilateralitat" amb les comarques de Catalunya, perquè el Govern considera que els ens locals són aliances necessàries per governar territori.

Ho ha dit aquest dilluns en la primera reunió de la comissió interdepartamental de dinamització territorial 'Un país d'oportunitats, un país viu' que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, en la qual Torra ha explicat que aquest espai servirà perquè les comarques expliquin com el Govern pot "servir-les millor" i ha cridat a entaular un diàleg sincer i honest.

A més, ha desitjat que aquesta estratègia de dinamització territorial es converteixi "en patrimoni del país i de les comarques; aquesta relació bilateral haurà de mantenir-se en el temps governi qui governi", ha assegurat el cap de l'Executiu català.

Ha explicat que durant el seu govern ha visitat gairebé les 42 comarques de Catalunya, "me'n falta una", ha bromejat, i que durant aquest temps s'ha adonat de la necessitat d'establir una relació entre el Govern i les entitats locals i comarcals.

Torra ha avançat que a les properes reunions de la comissió a la Generalitat hi assistiran alcaldes de les comarques que s'incloguin en el pla 'Un país d'oportunitats, un país viu', però que també s'anirà al territori a parlar amb ells, i ha reiterat que aquesta és una "estratègia de futur".