Publicat 19/2/2019 12:43:19 +01:00CET

Torra compareixer la setmana vinent al Parlament pels pressupostos catalans

Junta de Portaveus
EUROPA PRESS

Ho ha sollicitat el president després que ho demanessin els comuns, Cs i el PSC

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareixer en el ple del Parlament de la setmana vinent per informar sobre el projecte de pressupostos catalans.

Fonts parlamentries han explicat que els comuns, Cs i el PSC havien demanat aquesta compareixena, i Torra ha registrat aquest dimarts una sollicitud per parlar sobre els comptes.

El Govern buscava el suport dels comuns per tirar endavant els pressupostos, per la qual cosa es van reunir diverses vegades amb ells sense que les xifres de l'Executiu arribessin a convncer el grup liderat per Jéssica Albiach.

Per aquest motiu, tal com va avanar Europa Press el 27 de gener, els comuns es van aixecar de la taula i suspendre les negociacions i, malgrat que el Govern va insistir per tornar a reprendre-les, l'11 de febrer van registrar una petició de compareixena de Torra.

No obstant aix, per veu de la consellera de la Presidncia, Elsa Artadi, el Govern va incidir que tornarien a mirar de fer seure a la taula els comuns: "Esperem que es pugui fer".

Per els comuns van rebutjar aquesta possibilitat: "Ja no som a temps de reunions de despatxos a porta tancada, és el moment del debat en seu parlamentria".

Aix, sumat a les altres dues peticions de compareixena, han portat Torra a demanar comparixer a la Cambra catalana per donar compte del projecte de pressupostos.

En la petició de compareixena de Torra, també sollicita que intervingui el vicepresident del Govern, Pere Aragons, encara que aquestes fonts han avisat que el reglament del Parlament no contempla que un conseller pugui fer aquesta petició prviament, encara que podr demanar un torn de paraula durant el transcurs del ple.

PLE DEL 26 I 27

El ple del Parlament estava previst que se celebrés aquesta setmana, per la Junta de Portaveus va acordar ajornar-lo fins la setmana vinent per la vaga general d'aquest dijous.

Malgrat que habitualment els plens són dimecres i dijous, aquest ple se celebrar el dimarts 26 i dimecres 27, i les mateixes fonts argumenten que és per la celebració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona.

La Junta de Portaveus d'aquest dimarts ha decidit l'ordre del dia del ple, en el qual consten una proposició de llei del PSC sobre el desaprofitament alimentari i la votació per crear una comissió d'investigació sobre la gestió d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) que va demanar Cs.

També es votar el decret del Govern sobre vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i la sessió de control a l'Executiu de Torra es far el dimecres a les 9 hores.