Publicat 15/10/2019 15:07:23 +02:00CET

Torra compareixerà aquest dijous davant el Parlament per valorar la sentència

Junta de Portaveus
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Quim Torra, valorarà la sentència del judici de l'1-O en un ple del Parlament aquest dijous a les 10.00 hores, durant una compareixença que ha proposat el president mateix.

La convocatòria del ple, que no inclourà votacions, s'ha abordat en una reunió de la Mesa del Parlament i en una trobada posterior de la Junta de Portaveus, han explicat fonts parlamentàries.

La compareixença serà per valorar "els últims esdeveniments" vinculats a l'actualitat política i judicial després de la sentència, cosa que han acceptat tots els grups, tot i que la CUP critica que no s'ha optat per acordar i votar una proposta de resolució.

Les mateixes fonts han detallat que Torra disposarà d'un temps il·limitat per intervenir davant el ple, mentre que els grups parlamentaris tindran deu minuts cadascun, després, Torra podrà respondre o no per separat, abans d'una altra intervenció dels grups.

El president ha sol·licitat comparèixer davant el ple després que aquest dilluns es conegués la sentència del judici de l'1-O, que condemna els dirigents independentistes empresonats a penes d'entre 13 i 9 anys de presó.

El presidente ha solicitado comparecer ante el pleno después de que este lunes se conociera la sentencia del juicio del 1-O, que condena a los dirigentes independentistas encarcelados a penas de entre 13 y nueve años de prisión.