Publicat 19/11/2019 9:13:37 +01:00CET

Torra i Calviño inauguraran aquest dimarts el Smart City Expo World Congress

Smart City
FIRA DE BARCELONA

El saló comptarà amb més de 1.000 expositors, 400 ponents i representants de 700 ciutats

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra; la ministra d'Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, inauguraran aquest dimarts el Smart City Expo World Congress (SCEWC).

El saló, que se celebrarà des d'aquest dimarts fins dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, reivindicarà els avanços aconseguits a les ciutats intel·ligents en la seva XX edició.

Sota el lema 'Cities made of dreams' (Ciutats fetes de somnis), l'esdeveniment posarà de manifest els progressos que s'han aconseguit en promoure internacionalment el concepte de ciutats intel·ligents.

IMPACTE BENVOLGUT DE 90 MILIONS

El Smart City, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb més de 1.000 expositors, 400 ponents i representants de 700 ciutats, i s'augmentarà en un 15% l'espai expositiu.

S'estima que el saló tingui un impacte econòmic de més de 90 milions d'euros al territori, segons un estudi de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB).

Entre les 1.010 empreses que participaran en l'edició 2019, destaquen Alstom, Amazon, Bosch, Cellnex, Cisco, Deutsche Telekom, FCC Environment, Huawei, Indria, Microsoft, Nokia, Seat i Siemens, entre d'altres.