Publicat 23/11/2019 16:51:30 +01:00CET

Torra, Aragonès, Calvet i Marín inauguren la parada de Ciutat de la Justícia de l'L10 Sud

El president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Calvet aposta per descarbonitzar la mobilitat: "No puc deixar de pensar en el planeta"

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 23 nov. (EUROPA PRESS) -

L'estació de metro de Ciutat de la Justícia de l'L10 Sud de Barcelona ha entrat en funcionament aquest dissabte a les 15.00 hores, i ha estat inaugurada pel president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín.

La instal·lació ha suposat una inversió de 80 milions d'euros, és la setena estació de l'L10 Sud i la dinovena a l'Hospitalet de Llobregat, i està previst que registri uns 5.600 viatgers diaris i que "es deixi d'emetre 415 tones de CO2", ha explicat Calvet en l'acte d'inauguració.

El conseller, igual que Torra, ha recordat l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller Josep Rull, que van trobar la manera de posar més estacions en servei "rascant dels pressupostos", i ha valorat que van pensar amb ambició, en les seves paraules.

"PENSAR EN EL PLANETA"

"No puc deixar de pensar en el planeta", ha sostingut Calvet, qui ha assegurat que el Govern és responsable de gestionar un racó del món i que hi ha una emergència climàtica, per la qual cosa ha apostat per la descarbonització de la mobilitat.

Ha dit que la recepta de la mobilitat sostenible és complexa, però que té com a ingredient principal la millora del transport públic, i ha destacat que, amb l'obertura d'aquesta estació, hi haurà "1.500 nous usuaris" de metro.

Calvet ha defensat que la mobilitat és un dret que han de garantir les administracions i que "entre tots amb els impostos" s'ha de fer possible, i ha recordat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) també ha incorporat nou material mòbil, com ara autobusos.

NÚRIA MARÍN

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha celebrat la inauguració d'aquesta parada com una "reivindicació col·lectiva" dels veïns, l'Ajuntament i les formacions polítiques, i ha manifestat que està molt contenta per la seva posada en servei, perquè era una petició de fa molts anys, ha dit.

Ha agraït el compromís de Calvet i de l'anterior equip de govern, així com del president Torra, i ha assegurat que es va pactar un calendari i s'està complint: "Ens donem per satisfets".

"Crec que la suma i treballar junts és la fórmula que fa avançar una societat i una ciutat", ha destacat Marín, qui ha afegit que estarà encantada d'assistir a l'obertura en els propers mesos de la parada de la Zona Franca, on van a treballar moltes persones de l'Hospitalet, ha indicat.

Marín també ha reivindicat "amb la boca petita" la posada en marxa pròximament de l'estació d'Ernest Lluch, i ha demanat la implicació de totes administracions per treballar en els objectius de desenvolupament sostenible, lluitar pel transport públic de qualitat i ha cridat a sumar sinergies en aquest sentit.

Aquesta nova estació, situada al barri de Santa Eulàlia, compta amb dues entrades de metro, està a més de 40 metres de profunditat i compta amb sis ascensors de gran capacitat i dos per a persones amb mobilitat reduïda.