Publicat 9/9/2019 23:10:51 +02:00CET

Torra apel·la a la unitat i a enfortir les institucions abans de la sentència de el 1-O

Joan Talarn, Miquel Pueyo, Quim Torra i Ramon Farré
EUROPA PRESS

Demana que aquesta Diada sigui "el tret de sortida" d'una nova etapa

LLEIDA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat aquest dilluns a la unitat del soberanisme i a enfortir les institucions davant de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el procés independentista, per recuperar la iniciativa marcant un "horitzó clar".

"Enfortim les institucions, empoderemos a la ciutadania, marquem un horitzó clar i diàfan, sense boira, i recuperem la iniciativa", ha afirmat Torra a la Seu Vella Lleida en un acte per la Diada.

"La repressió cerca que estiguem a la defensiva, barallats entre nosaltres, plens de desconfiança i que ens dediquem a enganxar trossos i tapar ferides, en lloc d'avançar cap a l'objectiu, i hem de fer el contrari", ha recalcat.

"Tots tenim una responsabilitat molt gran ara que vindran les sentències contra el Govern, els polítics i els líders que van fer possible el referèndum d'autodeterminació", ha agregat.

El president ha insistit que la responsabilitat no la pot esquivar ningú i ha explicat que la seva, com a president, és "culminar el procés de la independència".

Ha remarcat que la responsabilitat la tenen totes les institucions, els partits, les entitats i la ciutadania "que és qui ha de manar el rumb de Catalunya".

En aquest context, ha dit que aquest 11 de setembre ha de ser el "tret de sortida" d'una nova etapa faci recuperar el tren i les ganes de fer possible el que algú va pensar que seria impossible, segons ell.

"CAMÍ DE LA UNITAT"

"Ens toca tornar al camí de la unitat, de la generositat, de prendre la iniciativa, de recuperar la confiança de la solidaritat republicana, de ser constructius i tornar a explicar els avantatges de la llibertat", ha dit dirigint-se als assistent a l'acte.

També ha afirmat que és el moment de debatre quin país es vol i que això pot fer-se amb el projecte constituent liderat per Lluis Llach.

Després de l'acte institucional a la Seu Vella --al que han assistit el president de la Diputacion, Joan Talarn; l'alcalde, Miquel Pueyo, i el delegat del Govern, Ramon Farré--, Torra ha participat a la trobada que cada dilluns Cantaires de Ponent organitza a la plaça Paeria, en la qual reclamen amb cançons la llibertat dels presos sobiranistes.