Publicat 12/4/2019 19:36:34 +02:00CET

Torra agraeix a Jody Williams estar "al costat d'els qui defensen el dret a tenir drets"

Torra agraeix a Jody Williams estar "al costat d'els qui defensen el dret a tenir drets"
GENCAT/JORDI BEDMAR

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agrat a la Premi Nobel de la Pau Jody Williams que estigui "al costat d'els qui defensen el dret a tenir drets, el dret a l'autodeterminació de Catalunya com una solució absolutament democrtica en ple segle XXI", ha afirmat després de reunir-se amb aquesta.

Torra ha rebut la Premi Nobel al Palau de la Generalitat, que ha afirmat: "Sóc a punt per ajudar, perqu si estan oprimint els drets humans dels catalans també m'estan oprimint a mi", ha informat el Govern en un comunicat aquest divendres.

El president ha assegurat que els catalans es troben actualment amb els seus "drets individuals vulnerats", entre ells els drets d'opinió, llibertat d'expressió, manifestació i protesta, i ha citat també els drets collectius nacionals vulnerats, com el dret a l'autodeterminació.

Williams ha qualificat d'interessant la seva visita a Catalunya, i ha afegit: "Amb els meus propis ulls he vist un judici que no és un judici, i he vist una justícia que no és justícia".

Ha considerat que l'Estat va cometre un "gran error" en intentar impedir el vot dels catalans durant l'1-O, i s'ha preguntat per qu no s'ha fet el mateix que a Esccia (Regne Unit) i Quebec (Canad).