Publicat 13/6/2020 14:31:26 +02:00CET

Torra agraeix a donants de sang i voluntaris "vèncer totes les pors" durant el coronavirus

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, dona sangre por el Día Mundial del Donante de 2020
GENERALITAT DE CATALUNYA/JORDI BEDMAR

La Generalitat esdevé centre de donació un dia abans del Dia Mundial del Donant

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat les gràcies a les més de 53.000 persones que van anar a hospitals catalans els dies de confinament pel coronavirus per donar sang, plasma i plaquetes, perquè van demostrar "vèncer totes les pors".

Durant la seva participació en la campanya de donació de sang al Palau de la Generalitat, també ha reconegut la solidaritat dels donants i voluntaris del Banc de Sang i Teixits, i ha assegurat que és un "exercici magnífic de generositat", informa el Govern aquest dissabte en un comunicat.

Ha fet una crida a seguir col·laborant amb la campanya, perquè "la sang salva vides", que és el lema de l'edició d'enguany del dia del donant.

El Palau de la Generalitat s'ha tornat a convertir en un centre de donació com a símbol d'agraïment i altruisme en el marc del Dia Mundial del Donant, que se celebrarà aquest diumenge.

Torra ha estat acompanyat pel president del Banc de Sang i Teixits, Manel Peiró; el director general del Banc, Enric Argelagués, i el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars Badia.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra aquesta jornada per sensibilitzar sobre la necessitat de donar sang de forma regular, i l'objectiu de l'entitat és posar en valor les contribucions que les persones poden fer per millorar la salut d'unes altres.

DONACIONS A CATALUNYA

Cada any, més de 250.000 persones donen sang, plasma o plaquetes a Catalunya: des del 14 de març, quan va començar el confinament pel coronavirus, s'han comptabilitzat més de 53.000 donacions de sang, unes 4.000 de plasma i més de 200 de plaquetes.

Arreu del món es fan més de 300.000 donacions de sang cada dia, de les quals un miler són a Catalunya i unes 5.000 arreu d'Espanya; i fa diversos anys que Catalunya és autosuficient en sang, però en l'època d'estiu les donacions baixen considerablement.

Contador