Publicat 11/7/2020 16:17:26 +02:00CET

Torra afirma que el territori ha de ser "una de les prioritats essencials" del Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, a Santa Coloma de Queralt (Tarragona)
GOVERN

TARRAGONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dissabte que seria imperdonable que el territori "no fos una de les prioritats essencials" del Govern després de la crisi del coronavirus.

En un acte celebrat a Santa Coloma de Queralt (Tarragona), Torra ha encapçalat la signatura del conveni que millorarà el subministrament d'aigua a nou municipis de la comarca de la Conca de Barberà, ha informat el Govern en un comunicat

Ha indicat que una Catalunya independent ha d'estructurar-se "de manera federal, amb total descentralització, donant la veu al territori".

DAMIÀ CALVET

En la seva intervenció, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat que al segle XXI "no pot haver-hi zones que no tinguin una garantia de subministrament d'aigua en qualitat i quantitat".

Ha opinat que "la xifra més important són les més de 4.000 persones que disposaran d'aigua de qualitat i per sempre", i ha reclamat tirar endavant projectes similars durant la reactivació econòmica reorientada per l'agenda verda.

"Vetllarem per la preocupació d'un territori en el qual ja hi ha molts parcs eòlics, perquè la distribució d'energia renovable sigui justa i equilibrada", ha afirmat.

TRES FASES

L'acord ha estat signat pel president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Xavier Royo, i el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, i proveirà nou municipis: Conesa, Forès, Llorac, Passanat i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

El projecte compta amb una inversió d'11 milions, dels quals l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aporta el 85%, mentre que el CAT i el Consell Comarcal finançaran el cost del projecte constructiu de la primera de les tres fases.

Durant aquest període es construirà un dipòsit, una estació de bombament i cloració i set quilòmetres de conduccions; en la segona fase s'estendrà 17 quilòmetres; i en la tercera fase s'allargarà 23 quilòmetres més.