Actualitzat 24/1/2020 14:52:29 +00:00 CET

Torra emprendrà accions "penals" si l'obliguen a deixar l'acta de diputat

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió del Govern amb motiu del temporal Gloria, a Barcelona (Catalunya), 24 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit que emprendrà possibles "accions legals, també de caràcter penal", si la Junta Electoral Central (JEC) l'obliga a deixar l'acta, perquè considera que no és competent i podria incórrer en un delicte de coaccions.

Així ho ha subratllat en un comunicat de l'Oficina del President de la Generalitat, en la qual també adverteix que pensar que el president incorre en un delicte d'usurpació de funcions públiques si participa en un ple "no només demostra una ignorància profunda del dret penal, sinó que s'esgrimeix per coaccionar els qui defensen la sobirania del Parlament".

Per això, Torra avisa que "no dubtarà tampoc a exercir les accions legals oportunes en cas que aquestes accions persisteixin, que podrien incórrer en un presumpte delicte de calúmnies i/o injúries".

A més, Torra critica que les "pressions a les quals es pretén sotmetre el president del Parlament i altres membres de la cambra que defensen la sobirania del Paralment està arribant a límits insostenibles i incompatibles amb l'ordenament jurídic en general i específicament amb el Codi Penal".

Torra assumeix que la condició de diputat només la pot revocar el Parlament "en cas que existeixi sentència ferma" i qualifica d'anomalia democràtica que un òrgan administratiu com la JEC intenti fer-ho.

"Genera un conflicte institucional que excedeix l'àmbit del mateix Parlament", conclou el president en el seu comunicat.