Publicat 15/10/2019 14:11:45 +02:00CET

Torra admet "contradiccions" entre cridar a la protesta després de la sentència i enviar els Mossos

Quim Torra i Alfred Bosch en una trobada amb corresponsals
@EXTERIORSCAT

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha admès que hi ha "contradiccions", en preguntar-li en una trobada per l'actual posició del Govern que ha cridat a protestar per la sentència condemnatòria als líders del procés sobiranista i que envia els Mossos d'Esquadra en aquestes manifestacions.

"Certament jo li reconec que hi ha aquestes contradiccions", ha dit Torra, que ha comparegut aquest dimarts amb el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, però ha assegurat que si detecta qualsevol excés en les actuacions dels Mossos d'Esquadra hi haurà investigacions.

En aquest sentit, ha dit que, si constaten que es poden haver saltat alguns protocols, "hi haurà les investigacions que hi hagi d'haver fins al final i fins a les últimes conseqüències".

Sobre com gestiona aquesta contradicció, ha dit que "com es van gestionar també les contradiccions que va haver-hi l'octubre del 2017. Va passar exactament el mateix".

Ha assegurat que el Govern "sempre dirà que els Mossos d'Esquadra han de fer la tasca que han de fer per complir el seu deure, com el van complir l'octubre (del 2017) mentre políticament s'impulsava un referèndum d'autodeterminació".

Així, ha conclòs que "certament aquesta és una de les grans dificultats també d'aquest procés", ha indicat Torra a preguntes dels periodistes.

Ha assenyalat que l'actuació dels Mossos està regulada per "una normativa espanyola" i que passa el mateix que amb les presons catalanes.

"És la legislació espanyola la que m'impedeix obrir aquestes presons", ha puntualitzat Torra, que sobre les manifestacions després de la sentència ha assegurat que el Govern vol garantir el dret de protesta, amb mediació i proporcionalitat, i assegurar la seguretat general de les persones.