Actualitzat 28/5/2020 13:41:05 +00:00 CET

Torra activarà amb Sánchez "tots els mecanismes" perquè Nissan es quedi a Catalunya

GOVERN

Crida a un front en comú entre totes les administracions: "Hem de treballar unides"

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest dijous que activarà juntament amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, "tots els mecanismes i iniciatives possibles" per evitar que Nissan tanqui les plantes de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, totes elles a Barcelona.

"Treballadors de Nissan. El Govern està al vostre costat. Farem tot el que estigui a les nostres mans per evitar el tancament a partir de desembre", ha dit Torra en roda de premsa telemàtica juntament amb els consellers d'Economia, Pere Aragonès; Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir l'Homrani.

Torra ha qualificat de "notícia injusta" l'anunci del tancament de les plantes de Nissan a Barcelona, decisió formalitzada a primera hora d'aquest dijous per la multinacional nipona i que suposa la destrucció d'uns 3.000 llocs de treball directes.

"Aquest matí he parlat amb Sánchez per activar tots els mecanismes i iniciatives possible per resoldre aquest greu problema", ha dit Torra, que ha indicat que els consellers es coordinaran també amb els diferents ministeris implicats.

Torra ha cridat a fer un front comú d'administracions, i a Generalitat i Govern central ha sumat als alcaldes dels municipis afectats i al Consorci de la Zona Franca de Barcelona: "Totes les administracions hem de treballar unides".

REUNIÓ AMB TREBALLADORS

La tarda d'aquest dijous, Torra i els consellers Aragonès, Chacón i El Homrani es reuniran amb els representants dels treballadors, i posteriorment amb sindicats i patronals per analitzar la situació.

"Combatrem aquesta amenaça amb tota la determinació. Farem tot el que estigui a la nostra mà per evitar el tancament i sempre estarem al costat dels treballadors", ha conclòs.