Publicat 26/3/2019 11:31:08 +01:00CET

El torero Serafín Marín serà el número tres de Vox al Congrés per Barcelona

Jesús Posada, Rebent A Serafín Marín I Cayetano Rivera
CONGRESO - Archivo

MADRID, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

Vox ha elegit per ocupar el número tres de la seva candidatura al Congrés dels Diputats per la província de Barcelona el torero Serafín Marín, una persona visible de l'oposició a la prohibició de les corregudes de toros a Barcelona l'any 2010.

El partit liderat per Santiago Abascal ha confirmat aquest dimarts el 'fitxatge' de Marín, avanat per 'El Independiente', i ha recordat que es tracta de l'últim mestre a torejar a la Monumental de Barcelona abans de la prohibició de les corregudes.

La prohibició dels toros a Catalunya va ser aprovada al Parlament l'any 2010 perqu fos efectiva a partir de l'1 de gener del 2012. Aquesta mesura va ser no obstant aix anullada pel Tribunal Constitucional més tard en considerar que la norma envaa les competncies de l'Estat en matria de Cultura.

Serafín Marín va defensar la continutat dels toros a la seva terra natal i fins i tot va intervenir al Parlament per apellar al "seny" dels diputats per decidir sobre la continutat de la "manera de vida" de milers de catalans, segons va sostenir.

La llista de Vox per Barcelona estar liderada pel portaveu del Comit Executiu Nacional del partit i odontleg Ignacio Garriga, a qui seguiran l'advocat Juan José Aizcorbe com a número dos i Serafín Marín en el tercer lloc.