Publicat 24/6/2019 13:12:19 +02:00CET

Toni Roldán abandona Ciutadans per la nova estratègia del partit pactant amb Vox i convertint-se en "blau"

El secretari de Programes de Cs, Toni Roldán. modera la xerra-col·loqui sobre economia amb membres del partit.
Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo

MADRID, 24 juny (EUROPA PRESS TELEVISION) -

El fins ara portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés i secretari de Programes i Àrees Sectorials del partit, Toni Roldán, ha decidit deixar el partit i el seu escó pel gir estratègic de la formació, entre altres coses, pactant amb Vox i convertint-se en "blaus" i mantenint en el poder partits que portaven més de 20 anys exercint-lo en certs llocs.

Des del seu punt de vista, amb aquest canvi, s'han "desvirtuat" els principis de "reformisme, regeneració i la batalla contra el nacionalisme" amb els quals va néixer l'organització. "No me'n vaig perquè jo hagi canviat, sinó perquè Ciutadans ha canviat", ha sentenciat, incidint que el que està fent la seva formació dista molt del "contracte" que ell va signar amb els d'Albert Rivera, a qui, no obstant això, ha dedicat diversos elogis.

Així ho ha explicat al Congrés en la roda de premsa que ha convocat per detallar els motius que l'han portat a abandonar la formació per la qual ha ocupat un escó a la Cambra baixa des de desembre de 2015 i on venia exercint com a portaveu econòmic de la formació.

Roldán va concórrer com a número dos en la llista per Barcelona i ara el seu lloc podrà ser ocupat per Carina Mejías, qui en l'anterior legislatura va exercir com a presidenta del grup de Ciutadans a l'Ajuntament de la capital catalana, però va donar el salt a les llistes per al Congrés en les generals del 28 d'abril, ocupant el cinquè lloc de la candidatura que encapçalava Inés Arrimadas.

Roldán ha reconegut que la deriva que ha triat la formació és "legítima" però que ell no la comparteix, com, segons ha dit, ha expressat tots els dilluns en les reunions de l'executiva "des de la lleialtat". "Però no he tingut èxit i un no pot tractar de ser el que no és massa temps", ha assumit.

"Totes les estratègies polítiques tenen cost, però els costos per a Espanya de l'estratègia triada per Ciutadans són massa alts", ha advertit.