Publicat 13/11/2019 18:21:11 +01:00CET

La tèxtil Ponsfil deixa fora de l'ERO temporal treballadors més grans de 59 anys

LLEIDA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

L'empresa tèxtil Ponsfil de Ponts (Lleida) ha aconseguit un acord amb la plantilla pel qual deixarà fora de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal els treballadors més grans de 59 anys, i la mesura afectarà a 36 treballadors d'una plantilla de 45.

En un comunicat aquest dimecres, CCOO ha valorat positivament l'acord, i ha afirmat que "s'han acordat mesures per minimitzar l'afectació" i que la seva aplicació es farà amb les millors condicions possibles per als treballadors afectats.

El període de suspensió serà de 100 dies entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2020 i 100 dies més de l'1 de gener al 31 de desembre del 2021, i no tindrà repercussió en les vacances ni en les pagues extraordinàries.

Segons CCOO, l'empresa establirà un calendari perquè la suspensió es dugui a terme de la manera més equilibrada possible i tindrà en compte els períodes de prestació d'atur consumits per no perjudicar els treballadors.

Així mateix, fins el 31 de desembre d'aquest 2019 l'empresa aplicarà els mecanismes de flexibilitat prevists en el Conveni estatal de la indústria tèxtil i de la confecció, i respecta, en la mesura que pugui, els torns de cada treballador i treballadora.

Ponsfil és una empresa del sector tèxtil que es dedica a la manufactura de filats d'estam per a la confecció de gènere de punt i tapisseries.