Publicat 02/01/2020 20:09CET

Text íntegre de l'acord PSOE-ERC

MADRID, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

El text íntegre de l'acord al que han arribat PSOE i ERC perqu el partit independentista s'abstingui en la investidura de Pedro Sánchez és el següent:

"ACORD PER A LA CREACIÓ D'UNA TAULA ENTRE EL GOVERN D'ESPANYA I EL GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER A LA RESOLUCIÓ DEL CONFLICTE POLÍTIC"

Les parts signatries d'aquest acord constatem que ens trobem davant l'oportunitat de desbloquejar i canalitzar el conflicte polític sobre el futur de Catalunya i establir les bases per a la seva resolució, doncs hi ha voluntat de dileg per aconseguir un acord que ens permeti superar la situació actual.

El reconeixement d'aquesta oportunitat, i la voluntat i fermesa política expressada per ambdues parts, permeten explorar i abordar l'obertura d'una nova etapa basada en el dileg efectiu, obert i sincer i apostar pel reconeixement i enteniment institucional.

Per tot aix, conforme als principis de lleialtat institucional i bilateralitat que regeixen el marc polític de relació entre el Govern d'Espanya i el Govern de la Generalitat de Catalunya, acordem el següent:

1. El reconeixement del conflicte polític i l'activació de la via política per resoldre'l. Partim del reconeixement que existeix un conflicte de naturalesa política en relació al futur polític de Catalunya.

Com qualsevol conflicte d'aquesta naturalesa, només pot resoldre's a través de lleres democrtiques, mitjanant el dileg, la negociació i l'acord, superant la judicialització del mateix.

2. Creació d'una TAULA BILATERAL DE DILEG, NEGOCIACIÓ I ACORD PER A LA RESOLUCIÓ DEL CONFLICTE POLÍTIC.

Per aix, adoptem el compromís de crear una Taula de dileg, negociació i acord entre Governs, que partir del reconeixement i legitimitat de totes les parts i propostes i que actuar sense més límits que el respecte als instruments i als principis que regeixen l'ordenament jurídic democrtic.

Aquesta Taula com a instrument polític se sustenta en els següents principis:

1) Composició: el Govern d'Espanya i el Govern de la Generalitat de Catalunya. S'establiran les delegacions de forma paritria i amb els membres que ambdues parts decideixin.

2) Contingut: dileg obert sobre totes les propostes presentades. Totes les parts aportaran amb llibertat de continguts les seves propostes detallades sobre el futur de Catalunya. I es valoraran, debatran i argumentaran les posicions referent a cada proposta.

3) Calendari transparent: la Taula iniciar els seus treballs en el termini de quinze dies des de la formació de Govern a Espanya i establir terminis concrets per a les seves reunions i per presentar les seves conclusions.

4) Seguiment i garanties de compliment: la Taula establir mecanismes per garantir l'inici i manteniment de la seva activitat i el compliment dels acords.

En aquest espai hauran de cercar-se acords que comptin amb un suport ampli de la societat catalana. En aquest sentit, ambdues parts es comprometen a impulsar l'efectivitat dels acords que s'adoptin a través dels procediments oportuns. Les mesures en qu es materialitzin els acords seran sotmeses si escau a validació democrtica a través de consulta a la ciutadania de Catalunya, d'acord amb els mecanismes previstos o que puguin preveure's en el marc del sistema jurídic-polític.

Aquesta Taula es coordinar amb altres espais de dileg institucionals i parlamentaris ja existents, que hauran de potenciar-se. Entre d'altres, la Comissió Bilateral Generalitat-Estat recollida a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Taula de Partits existent al Parlament de Catalunya".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés