Publicat 12/3/2019 17:49:11 +01:00CET

Un testimoni "suposa" que Molons, càrrec de la Generalitat, era qui li va encarregar imprimir cartells per a l'1-O

Procés.- Testifica un dissenyador a qui un tal 'Toni' de la Generalitat va lliur
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 12 mar� (EUROPA PRESS) -

El dissenyador grfic i excoordinador d'Acció política d'ERC a Badalona (Barcelona) Enric Vidal ha afirmat aquest dimarts en el judici pel procés independentista al Tribunal Suprem que després de veure les notícies relacionades amb la investigació dels preparatius del referndum illegal de l'1 d'octubre del 2017 "suposa" que l'exresponsable de Difusió de la Generalitat Antoni Molons, era el "tal Toni" que li havia encarregat els treballs d'impremta de cartells per a la consulta.

Vidal ha declarat com a testimoni en la vista oral i ha explicat a preguntes del fiscal Jaime Moreno que un "tal Toni" es va posar en contacte amb ell per demanar-li que "redimensionés mides" del cartell de "les vies del tren" que feia una crida a votar l'1-O i truqués a les impremtes Global Solutions, Artyplan i Marc Marty per a la seva impressió.

Segons ha explicat Vidal, aquesta persona li va trucar per fer-li la comanda i després es va reunir amb ell, a principis de setembre del 2017, a l'Hotel Colón de Barcelona, sense que li donés més dades d'identificació. Tot i així, ha dit que en cap moment va sospitar de res i que només va veure que el cartell tenia relació amb el referndum quan va obrir el projecte i va veure el logotip de la Generalitat.

Preguntat per la Fiscalia si el "tal Toni" podia ser Antoni Molons --que també est citat com a testimoni en aquest judici-- el dissenyador grfic ha dit que no el coneix per que "després per les notícies" va veure "un senyor" que va poder relacionar amb l'encrrec. "Vaig suposar que era ell", ha afegit.

El nom de 'Toni' va sortir també en la sessió del judici d'aquest dilluns per boca de l'exdirector de Producció d'Unipost Francisco Juan Fuentes, que va ser interrogat en relació amb l'encrrec que va rebre aquesta empresa --que finalment no va arribar a fer-se-- per a la distribució d'uns sobres que van ser confiscats per la Gurdia Civil i van resultar ser més de 45.000 targetes censals, cartes certificades, adreades a persones que constituirien les taules electorals del referndum illegal.

Aquest testimoni va afirmar davant de la Sala que uns dies abans que es lliuressin els palets amb els sobres va rebre diverses trucades telefniques d'una persona que es va fer dir Toni i que deia que trucava de part de la Generalitat, i que va ser aquesta persona --de la qual no va poder donar més dades d'identificació-- qui el va avisar del material que arribaria a Unipost.

Davant l'estranyesa de la fiscal Consuelo Madrigal, que va insistir diverses vegades a preguntar per aquesta persona, el testimoni va reiterar que el 'tal Toni' no li va dir el seu cognom i que llavors va suposar que "era la persona que feia la manipulació dels enviaments". "Per no va desconfiar?", va preguntar Madrigal, a la qual cosa Fuentes va contestar que en aquell moment no es va preocupar.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 4. 4

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 5. 5

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida