Publicat 11/4/2019 18:19:27 +02:00CET

Un testimoni situa en un altre centre de l'1-O un cotxe de Presidència amb mossos camuflats

Procés.- Mossos van endur-se urnes en acabar l'1-O en un cotxe de la Generalitat mentre els aplaudien, segons un policia
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

Un agent de la Policia Nacional pertanyent a la Brigada d'Informació de Barcelona s'ha referit aquest dijous durant la seva declaració en el judici del procés al Tribunal Suprem a la presncia en un dels centres de votació de l'1-O, el collegi Provenals de Barcelona, d'un Seat Ibiza gris que li va semblar "sospitós" i que va resultar pertnyer a la Conselleria de Presidncia de la Generalitat.

El mateix vehicle va ser situat per fins a cinc testimonis que van declarar aquest dimecres com el qual havien utilitzat en un altre centre diferent dues persones amb radiotransmissors, de les quals van dir que podrien ser mossos "camuflats" que advertien a ciutadans de l'arribada de la policia al centre.

Segons el testimoni d'aquest dijous, el primer a declarar en la sessió de tarda del judici, durant la feina de casa de vigilncia al voltant del centre Provenals, situat al districte de Sant Martín, li va resultar sospitós que els ocupants d'aquest cotxe estiguessin en actitud "vigilant". La vigilncia no es realitzava cap al lloc en el qual es desenvolupava aquest dia "l'activitat illegal" sinó cap al carrer.

"Si podia haver albergat algun dubte aquesta em va quedar dissipada quan al llarg del dia un dels organitzadors al collegi Provenals es va dirigir a la massa amb megfon o micrfon --des de la distncia en la qual em trobava no podria concretar-la-- per dir 'els mossos ens acaben d'avisar que a la zona hi ha cotxes de pais de gurdia civil i de policia'", ha relatat el testimoni a preguntes del fiscal Fidel Cadena.

Es dona la circumstncia que l'existncia d'aquest vehicle ha sortit durant la sessió d'aquest dimecres a compte de fins a cinc testimonis --també policies en tasques de vigilncia als collegis electorals--, que van parlar d'un Ibiza gris de Presidncia i el van situar a les portes del collegi Pau Romeva, situat al districte de Les Corts de Barcelona.

Segons aquests testimonis en ell es van ficar dues persones que portaven radiotransmissors per que ells van identificar com a possibles mossos d'incgnit perqu un d'ells portava botes tctiques, una defensa extensible en una butxaca i se'ls notava que duien armes curtes.

També en aquest cas, poc després, entre els ciutadans congregats als collegis, es va comenar a parlar que els policies nacionals estaven aproximant-se, la qual cosa els va permetre organitzar un sistema de resistncia a les portes del centre.