Publicat 28/11/2014 11:00

Terrassa comença el segon enderroc per impulsar la reforma del barri de Can Anglada

TERRASSA (BARCELONA), 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'enderroc del segon edifici del projecte de reforma del barri egarenc de Can Anglada ha arrencat aquest divendres amb l'objectiu de millorar el barri i dotar-lo de zones verdes i espais públics per incrementar la qualitat de vida dels veïns.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han visitat aquest divendres el segon bloc d'habitatges de Can Anglada que s'enderroca, en el marc de la primera fase, i han signat el conveni que permetrà posar en marxa la segona fase del projecte.

Aquesta intervenció urbanística preveu, en una primera fase, la desaparició de tres blocs de pisos molt deteriorats, que sumen un total de 72 habitatges --24 cadascun--, i el reallotjament dels seus veïns.

El projecte complet de remodelació urbanística, que ha començat el mes de febrer passat amb l'enderroc del primer edifici, afecta nou blocs amb de 184 habitatges i 22 locals comercials.

Aquesta primera fase del projecte d'esponjament de Can Anglada suposarà una inversió total de sis milions d'euros, que aporten a parts iguals l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa, segons un conveni signat el setembre del 2012.

L'espai que deixaran aquests blocs enderrocats de Can Anglada acollirà una zona verda i espais públics, contribuint així a la millora de la qualitat urbana del barri i la vida veïnal.

Les dues últimes fases que queden del projecte afectarien sis blocs més, amb de 112 habitatges, el que implicarà una inversió aproximada de 10,54 milions d'euros i un termini d'execució de cinc anys.

Per posar en marxa l'enderroc d'aquests blocs, l'Agència Catalana de l'Habitatge i l'ajuntament egarenc han signat aquest divendres un conveni d'ampliació de les aportacions econòmiques.

Així, l'agència incorporarà a la partida per al 2015 un total d'1,5 milions d'euros, mentre que el consistori aportarà un milió d'euros i es compromet a preveure una partida de 500.000 euros al pressupost de 2016.

EXPROPIACIONS I REALLOTJAMENTS

L'Incasol, en col·laboració amb els serveis tècnics de l'Ajuntament de Terrassa, és l'encarregat de la gestió de les expropiacions dels pisos afectats i de l'assistència tècnica en el procés de reallotjament.

En aquest sentit, el consistori de Terrassa ha adquirit la majoria dels habitatges dels blocs afectats, el 60% dels quals eren hipotecats i habitats per persones grans i amb problemes de mobilitat que necessitaven una atenció prioritària.

De moment, 22 famílies han estat reallotjades en tres edificis d'obra nova de protecció oficial del barri de Torre-sana, que ha construït i gestiona la Societat Municipal d'Habitatge de Terrassa.

A més, en onze casos s'ha aconseguit, per primera vegada en un procés d'expropiació, la condonació del deute hipotecari amb els bancs, i hi ha hagut casos de famílies que han optat per un habitatge del mercat lliure.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés