Publicat 26/05/2024 12:34

El termini per sol·licitar el vot per correu a les eleccions europees acaba aquest dijous

Archivo - Arxivo - Una persona amb un tiquet de vot per correu en l'oficina de Correus de Cibeles, a 1 de juny de 2023, a Madrid (Espanya)
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

El termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions europees acaba aquest dijous 30 de maig, tot i que els ciutadans tenen fins el pròxim 6 de juny per poder-lo dipositar a qualsevol oficina de Correus d'Espanya en l'horari habitual.

Els electors que triïn aquest sistema de votació el poden sol·licitar fins dijous a qualsevol oficina de Correus o per Internet a través de la seva pàgina web www.correos.es, amb certificat DNI electrònic o un certificat digital vàlid.

A partir d'aquí, Correus disposa de termini fins el 5 de juny per entregar el sobre amb tota la documentació necessària --incloses les paperetes-- a l'adreça que hagi indicat el sol·licitant.

Com en anteriors cites electorals, els repartidors de Correus intentaran entregar personalment al votant fins a un màxim de dues vegades la documentació. Després d'això, deixaran un avís per recollir-la a l'oficina postal corresponent.

ES POT DIPOSITAR FINS EL 6 DE JUNY

Un cop sol·licitat el vot, l'elector tindrà de termini fins dijous 6 de juny per dipositar la documentació a qualsevol oficina de Correus d'Espanya. Allà, els treballadors de Correus exigiran al votant que s'identifiqui amb el DNI o un document anàleg.

En el cas que la persona interessada no es trobi present a l'adreça indicada quan els repartidors de Correus intentin entregar en persona la documentació, el vot romandrà a l'oficina postal que correspongui.

El dipòsit del vot s'haurà d'efectuar en els horaris habituals de les oficines postals.

DELEGAR EL DIPÒSIT DEL VOT

Les persones que van sol·licitar el vot per correu però no puguin assisitir personalment a l'oficina de Correus per dipositar el vot, hauran d'atorgar una autorització perquè l'entregui una altra persona en el seu nom. L'autorització haurà de ser signada per l'elector i acompanyar-se de la fotocòpia del seu document nacional d'identitat, passaport o un altre document oficial identificatiu, a més de la fotocòpia del document identificatiu de la persona a la qual autoritza.

Per facilitar la redacció d'aquest document d'autorització amb totes les dades necessàries, Correus recomana utilitzar el model d'autorització que es pot descarregar a la web www.correos.es.

El personal de Correus no acceptarà l'entrega de documentació electoral pertanyent a un altre elector si no s'acompanya de la corresponent autorització signada per l'elector, que haurà de ser conservada, juntament amb la fotocòpia del document oficial acreditatiu de l'elector i de qui lliura en el seu nom la documentació electoral, per a la seva remissió a la Junta Electoral de Zona corresponent.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés