Publicat 09/02/2015 12:07

Teresa Rodríguez creu que "no existeix cas Monedero" i admet discrepàncies amb Pablo Iglesias en el tema organitzatiu

Teresa Rodríguez.
EUROPA PRESS/PODEMOS

SEVILLA, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputada i recent proclamada candidata de Podem a la presidència de la Junta d'Andalusia, Teresa Rodríguez, ha assegurat aquest dilluns que "no existeix cas Monedero" perquè "ni tan sols hi ha una denúncia" contra el secretari de Procés Constituent i Programa d'aquesta organització i ha admès que amb el secretari general de la seva formació, Pablo Iglesias, té "discrepàncies" en el relatiu a l'organització, tot i que no pel que fa al programàtic ni a l'ètic.

Així ho ha dit en el transcurs d'una entrevista a Canal Sur Televisió, recollida per Europa Press, en què ha insistit que "intentar posar al mateix nivell el que es diu de Juan Carlos Monedero amb el rerefons de la corrupció i de casos que s'investiguen en cadira judicial", només tenen la intenció de "fer soroll".

Sobretot, segons ha esgrimit sobre aquesta qüestió, perquè "quan hi ha sospita d'algun tipus d'irregularitat que té a veure amb un delicte fiscal, el fet desitjable és que mediï una denúncia perquè així es poden posar sobre la taula amb claredat les intencions de qui denuncia, que és que s'esclareixin els fets, i d'altra banda, que l'acusat pugui defensar-se amb arguments i documentació".

"I en aquest cas, ni existeix denúncia ni existirà perquè ja fins i tot els tècnics d'Hisenda han reconegut que no hi ha delicte fiscal de cap tipus", ha afegit no sense admetre que, "sobre aquest en particular, existeixen diferents opinions i interpretacions".

Pel que fa a la presentació de la declaració compensatòria de Monedero, Rodríguez ha rebutjat parlar de la "feina que realitzava" el seu company de partit el 2010 o del "que va cobrar i de quina manera ho ha tributat" perquè, segons la seva opinió, "no sembla sensat quan ell mateix ho està fent i ho seguirà fent".

"Entenc que tant l'organització com els representants de l'organització en els seus territoris, és a dir, jo des d'Andalusia, hem de respondre dels comptes de la nostra organització i dels comptes dels càrrecs públics que gestionem", ha tancat per advertir, tot i això, que Juan Carlos Monedero "en té prou i de sobres" ell sol per donar explicacions sobre aquest assumpte.

Rodríguez també ha volgut recalcar que "ningú" a Podem "s'enriquirà amb la política" perquè per això s'han imposat un codi ètic molt estricte i que passa no només per tenir salaris 'reals' (ella conserva el que tenia com professora) sinó perquè considera la política com una cosa temporal.

NO ALS PERSONALISMES

Rodríguez també s'ha referit a la seva relació amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i ha reconegut que "no és res ocult" les seves "discrepàncies" amb ell respecte al "model organitzatiu" de la formació.

"Tenim absoluta coincidència sobre els problemes dels ciutadans i sobre les estratègies a seguir, també sobre els principis ètics pel seu rigor i la seva duresa, però no hi ha coincidència al voltant de la necessitat de l'eficàcia i la participació", ha assenyalat per explicar que, mentre ella advoca per "salvaguardar" tot el que té d'organitzativa des de les bases aquesta iniciativa política, ell "aspira a una organització el més eficaç possible".

A més, ha admès que a Podem també li afecta "un dels mals de la política tradicional" com són els "personalismes" per l'"inevitable efecte que provoquen les cares visibles" del partit i entre les quals ha inclòs la seva pròpia. Davant d'això, ha advocat per "caminar cap a un horitzó de lideratge col·lectiu" en què es vagin sumant sempre "cares noves".

"Cal reconstruir el col·lectiu i això no es pot fer en dos dies", ha advertit tot i això Rodríguez, que ha criticat que hi hagi qui "intenti aplicar" a Podem "el mètode propi dels vells partits com és el de buscar famílies: l'oficial, la crítica i els crítics dels crítics".

"En aquest cas no és així, hi ha coincidències en el document polític i programàtic i només hi ha discrepàncies en el d'organització. El fet positiu és que no arrastrem aquesta forma de funcionar, sinó que les aliances són flexibles i ens posem d'acord o no depenent del debat, i això és sa", ha afegit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés