Teresa Ribera ocuparà la vicepresidència per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del nou Govern central

Publicat 9/1/2020 16:29:14CET
La ministra per a la  Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, un dia després de la Cimera del Clima (COP25) a Madrid, el 16 de desembre de 2019.
Marta Fernández - Europa Press

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Teresa Ribera ocuparà la vicepresidència per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, segons han confirmat fonts de La Moncloa, que aquest dijous han confirmat que l'organigrama del nou Govern central comptarà amb un total de quatre vicepresidències, tres de les quals estaran encapçalades per dones.

Segons assenyalen, amb aquesta vicepresidència, que dirigirà l'actual ministra de Transició Ecològica en funcions, es compleix el compromís de Sánchez de donar rang ministerial al repte demogràfic.

En aquest sentit, asseguren que s'assenyala com una "prioritat" del nou Govern espanyol les polítiques amb les quals es farà front als desafiaments de l'Espanya buidada.

Ribera és llicenciada en Dret i pertany al Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat. En el seu desenvolupament professional va ser professora adjunta de Dret Públic a la Universitat Autònoma de Madrid.

Entre 1996 i 2004 va exercir diferents càrrecs en els ministeris d'Obres Públiques, Transport i Medi Ambient. Des de llavors i fins el 2008 va ocupar la Direcció General de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic en el Ministeri de Medi Ambient fins el 2008, moment en què va ser nomenada secretària d'estat de Canvi Climàtic.

Al final del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, va traslladar-se a París (França) per dirigir l'Institut per al Desenvolupament Sostenible i les Relacions Internacionals (França).

EXPERTA EN NEGOCIACIONS CLIMÀTIQUES

Ribera és experta en negociacions climàtiques, perquè ha participat des del 2000 en gairebé totes les conferències de les parts de la Convenció Marc de Canvi Climàtic, en què actualment presideix la Junta Assessora de la Iniciativa 'Momentum for Change'.

Aquest perfil s'ha vist accentuat al final d'aquest any després d'exercir com a 'amfitriona' de la Cimera del Clima de Xile (COP25) que es va celebrar a Madrid. Malgrat que no es va aconseguir el nivell d'ambició desitjat en la cita climàtica anual de l'ONU, la seva habilitat com a negociadora va ser enaltida en detriment de l'actitud de la presidenta de la COP25, la xilena Carolina Schimdt.

El gener del 2017, va ser nomenada pel Govern suec com a membre de la Junta Directiva de l'Institut de Medi Ambient d'Estocolm, i també és membre del Consell Assessor Global sobre el Clima del Fòrum Econòmic Mundial i del Consell Global de Lideratge de SDSN.

Des del 6 de juny del 2018 és ministra per a la Transició Ecològica, un dels departaments més forts de l'anterior Govern de Pedro Sánchez, després d'aglutinar les competències de Medi Ambient, Energia i Aigua.

Ara, segons ha confirmat La Moncloa, Ribera s'eleva a vicepresidenta per exercir un lideratge més potent i impulsar el canvi climàtic, la qual cosa el mateix president del Govern espanyol ha dit que serà un dels seus eixos prioritaris.

Contador