Publicat 12/2/2019 15:51:30 +01:00CET

Teresa Cunillera assegura que el judici tindrà "totes les garanties"

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO EN CATALUNYA

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que el judici sobre el procés sobiranista que ha comenat aquest dimarts al Tribunal Suprem tindr "totes les garanties".

"El gran avantatge del judici és que és un judici que tots sabem que tindr totes les garanties", ha declarat als periodistes durant una visita institucional a l'Ajuntament de Lli d'Amunt (Barcelona).

Ha defensat que tothom podr seguir el judici en directe i podr veure els arguments de totes les parts, de manera que "tothom podr jutjar obertament", i creu que es desmentir qui afirma que el judici no és just.

Cunillera ha demanat que no es qüestioni ni s'intenti influir en la Justícia: "No es pot exigir una democrcia plena alhora que es demana als governs que intervinguin, influeixin i intentin imposar la seva visió a un altre poder".

"Podran agradar-nos més o menys les decisions que pren la Justícia, per hem de respectar-les. Si no respectem la Justícia serem cmplices de la injustícia", ha avisat.

Arran de les protestes d'activistes independentistes a les carreteres catalanes davant de la Fiscalia Superior de Catalunya, Cunillera ha confiat que els Mossos d'Esquadra donin "el millor de si mateixos en la protecció dels drets d'institucions i ciutadans".

LLI D'AMUNT

Teresa Cunillera ha estat a Lli d'Amunt en la seva ronda de visites a municipis de tot Catalunya i ha tingut una trobada institucional amb l'alcalde, Ignasi Simón, després de la qual cosa tots dos s'han reunit amb els regidors: han abordat sobretot assumptes d'infraestructura i comer.

Davant de la visita, la delegada ha anat al centre comercial del municipi, Can Montcau, "en qu ha comprovat la importncia i potencialitat que té aquest punt estratgic per a Catalunya", segons un comunicat de la Delegació.