Publicat 8/7/2019 18:43:25 +02:00CET

La tercera edició de l'acceleradora d'empreses The Collider treballarà amb 15 projectes

El conseller delegat de la MWCapital, Carlos Grau, i la consellera Àngels Chacón.
EUROPA PRESS

Se centraran en la gestió de les dades en els àmbits de la salut i la mobilitat

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

La tercera edició de l'acceleradora d'empreses emergents tecnològiques The Collider, impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), treballarà amb 15 projectes, que se centraran en la gestió intel·ligent de les dades en els àmbits de la salut i la mobilitat.

Ho ha explicat en roda de premsa aquest dilluns el director de l'acceleradora, Òscar Sala, acompanyat per la consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i el conseller delegat de la MWCapital, Carlos Grau.

Aquesta edició de The Collider ha augmentat el nombre de projectes seleccionats --de 10 a 15-- gràcies a un acord de la MWCapital amb la Generalitat, que aportarà 240.000 euros a aquest programa de transferència tecnològica que "connecta" talent científic i emprenedor per crear empreses emergents.

"És una edició molt més gran, passant de 10 projectes a 15, i una edició on generem més impacte gràcies a l'acord que hem fet amb la Generalitat de Catalunya perquè The Collider ajudi que la investigació de tot el país es transformi en valor de mercat, en companyies", ha explicat Sala en declaracions als mitjans després de la roda de premsa.

L'acord també ha permès formar més de 70 persones de les Unitats d'Innovació i Transferència dels centres universitaris de Catalunya, la qual cosa ha fet pujar el nombre de projectes que s'han enviat: s'han passat de 33 iniciatives presentades en l'edició anterior a 62 en aquesta edició, la qual cosa suposa un creixement del 88%.

Així mateix, ha crescut el pes dels projectes presentats de fora de Barcelona, un altre dels objectius de l'acord amb la Generalitat: en aquesta edició el 80% provenien de la província de Barcelona i el 20% restant de la resta de províncies i de Madrid, València i Londres --dels 15 projectes seleccionats, 14 són de Barcelona i un de Madrid--.

Chacón ha emfatitzat que The Collider permet relacionar el coneixement científic i el talent emprenedor per impulsar empreses emergents, i ha assegurat que contribuirà al fet que futures grans empreses tecnològiques s'hagin creat a Catalunya.

DESENVOLUPAMENT DE LES EMPRESES

La tercera edició de The Collider ha començat aquest dilluns amb l'obertura del període per rebre candidatures d'emprenedors per formar els equips que desenvoluparan les iniciatives seleccionades, que actuaran com a directius de les futures companyies que es poden arribar a crear amb l'acceleradora.

"Avui arrenquem. Tenim els 15 projectes. D'aquí a finals d'any, crearem els equips per liderar aquests projectes. L'edició començarà oficialment el 7 de gener i a l'abril crearem les empreses que vegem que puguin generar un impacte més gran", ha sostingut Sala.

COL·LABORACIÓ AMB NOVARTIS

Sala ha ressaltat que aquesta tercera edició de The Collider tindrà una "implicació superior" de les empreses i corporacions, i ha indicat que la farmacèutica suïssa Novartis participarà en la selecció de projectes, tecnologies i emprenedors i la seva validació.

"Novartis, un actor clau en el sector de la salut, ens acompanyarà en el nou The Collider per agilitar els seus reptes d'innovació", ha celebrat Sala i ha subratllat que aquesta col·laboració permetrà reforçar l'aposta de l'acceleradora pel sector de salut digital.

SEGONA EDICIÓ

La segona edició de The Collider s'ha saldat amb la creació de les empreses emergents Allread, Smart Tower i ThePredictiveCompany, i tenen deu projectes pilots previstos amb companyies com Suez, Comsa i el Port de Barcelona.

Les companyies resultants compten amb tecnologies desenvolupades per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Visió per Computació.