Publicat 11/8/2019 15:49:13 +02:00CET

El tercer dia de vaga a l'aeroport de Barcelona avança amb "relativa normalitat"

Control de seguretat de la T1 en l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 11 ago. (EUROPA PRESS) -

El tercer dia de vaga indefinida dels treballadors de seguretat de l'aeroport de Barcelona ha avançat amb "relativa normalitat" durant la primera meitat del diumenge, han valorat fonts d'Aena en declaracions a Europa Press.

El temps d'espera en el control d'equipatge ha estat de 10 a 15 minuts al llarg de tot el matí, amb alguns moments arribant fins als 20 minuts, un temps una mica per sobre de l'habitual en un cap de setmana d'agost.

Les mateixes fonts atribueixen l'augment del temps d'espera al 10% menys de treballadors al filtre de seguretat, ja que els serveis mínims per a la vaga indefinida són del 90%.

Al llarg d'aquest diumenge passen uns 180.000 passatgers per l'aeroport de Barcelona, 20.000 més que el dissabte, per la qual cosa la infraestructura està més transitada, encara que es registren menys cues que el divendres, quan van passar 185.000 passatgers durant el dia.

CRÍTIQUES DELS TREBALLADORS

En declaracions als periodistes a l'aeroport, el portaveu del comitè de vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha explicat que els treballadors han trobat "anomalies" en el control de seguretat, com la falta de bosses de plàstic on s'han d'emmagatzemar els líquids.

Giménez ha afirmat que denunciaran els fets davant els jutjats del Prat de Llobregat perquè revisin els enregistraments de seguretat i s'esclareixin els fets.

Els vigilants de seguretat de Trablisa estan en vaga indefinida des del divendres per reclamar millores laborals i salarials, com l'augment de salari d'un euro per hora a causa de la sobrecàrrega de treball.