Publicat 18/06/2019 10:27CET

Telepizza aprova la seva exclusió de Borsa i el repartiment d'un dividend extraordinari de 131 milions

TELEPIZZA - Archivo

El fons fixa finalment la retribució a l'accionista en 130,93 milions, la qual cosa suposa distribuir 1,30 euros per títol

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La junta general d'accionistes de Telepizza ha aprovat aquest dilluns la seva exclusió de Borsa i el repartiment aquest divendres d'un dividend extraordinari de 130,93 milions d'euros, per sota dels 145 milions anunciats anteriorment i dels 187,2 milions proposats al fullet de l'OPA, segons ha informat la companyia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, els accionistes de Telepizza han abordat l'exclusió de negociació de les accions representatives de la totalitat del capital social del grup a les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, Bilbao i Valncia.

KKR ha votat a favor de l'exclusió i manté una ordre permanent de compra al mercat sobre les accions de Telepizza que no controla, que estar en vigor fins que la CNMV suspengui la cotització de Telepizza com a pas previ per a la seva exclusió.

El preu de l'ordre de compra és de 6 euros per títol, encara que s'ajustar a la baixa en una quantitat igual a l'import brut per acció del dividend extraordinari proposat a la junta general d'accionistes.

Una vegada aprovada l'exclusió en Borsa de les accions de Telepizza a la junta general d'accionistes, es procedir a presentar la sollicitud d'exclusió davant la CNMV.

Així mateix, la junta ha aprovat el repartiment d'un dividend extraordinari de 130,93 milions d'euros, la qual cosa suposa una distribució d'1,30 euros bruts per acció, que s'abonaran el proper 21 de juny.

El dividend s'abonar aquest divendres, 21 de juny, i un dia abans, el dijous dia 20, és la data de registre. La data límit de negociació de les accions de la societat amb dret a percebre dividend és aquest dimarts (18 de juny), mentre que la data a partir de la qual les accions de la societat negocien sense dret a percebre el dividend s'ha fixat el dimecres (19 de juny).

A finals d'abril, el fons va presentar una emissió d'obligacions per 335 milions d'euros destinada a refinanar el deute existent del grup Telepizza i a finanar parcialment el pagament del dividend extraordinari.

Així, KKR va ajustar inicialment l'import del dividend previst a l'OPA fins a 145 milions tenint en compte l'estimació de la caixa disponible de Telepizza en el moment de la liquidació de l'oferta, que s'ha vist reduda de 36,7 milions d'euros a un mxim de 10 milions d'euros, al qual se sumen les despeses del refinanament i les despeses generals de l'oferta.

Posteriorment, l'import definitiu del dividend extraordinari s'ha tornat a ajustar a 130,93 milions, resultat d'un ajust negatiu equivalent a l'import estimat de les necessitats operatives de caixa de les filials del grup Telepizza, la qual cosa determina que la distribució extraordinria es financi exclusivament amb els fons propis procedents dels bons i un segon ajust negatiu, perqu les despeses associades al refinanament excedeixen la quantitat inicialment prevista de 10 milions d'euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés