Telefónica presenta un pla d'acció centrat en quatre països i en l'escissió del negoci a Hispanoamèrica

Publicat 27/11/2019 18:05:23CET
El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, al Parlament Europeu.
TELEFÓNICA - Archivo

La companyia crea dues noves unitats, una d'infraestructures i una altra de tecnologia, i preveu ingressos addicionals de 2.000 milions

MADRID, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

Telefónica ha presentat aquest dimecres un pla d'acció amb cinc mesures, entre les quals s'inclou centrar el focus a Espanya, el Brasil, el Regne Unit i Alemanya; i escindir la seva filial d'Hispanoamèrica en una única societat; crear dues unitats de negoci, Telefónica Tech i Telefónica Infra, i redefinir el centre corporatiu amb canvis en l'estructura del comitè executiu de l'empresa.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'empresa assenyala que la implementació de totes aquestes mesures permetrà, entre altres efectes, la generació de més de 2.000 milions d'ingressos addicionals, així com la millora en dos punts percentuals del marge de flux de caixa operatiu (OpCF) el 2022.

La primera mesura que ha adoptat la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete consisteix a prioritzar el gruix de les seves inversions a Espanya, el Brasil, Alemanya i el Regne Unit i millorar l'oferta i els serveis que s'ofereixen als clients en unes regions que considera que tenen "potencial de creixement" en aquesta nova fase, per la qual cosa concentrarà hi els seus recursos.

D'altra banda, estableix Telefónica Tech, unitat que aglutinarà els negocis digitals amb alt potencial de creixement i que pretén ser el soci que acompanyi altres companyies en la seva transformació digital. Inicialment, en aquesta unitat es desenvoluparan tres negocis: ciberseguretat, IoT i 'Big Data', i 'cloud'.

Així mateix, crea Telefónica Infra, on s'inclou la participació del 50,01% de Telxius com a primer actiu, per aglutinar les participacions accionarials de Telefònica en vehicles d'infraestructures de comunicacions, donant servei a tercers operadors i amb la incorporació de socis.

D'altra banda, crearà una unitat que aglutini els negocis en tots els països de Llatinoamèrica on opera excepte el Brasil, un moviment amb el qual inicia una revisió estratègica del seu 'portafolio' a la regió amb el doble objectiu de modular l'exposició a la regió, al mateix temps que es creen les condicions per maximitzar el seu valor via creixement, consolidació i possibles operacions corporatives.

Finalment, el consell d'administració ha decidit adaptar el rol i funcionament del centre corporatiu a la nova realitat, que inclou una modificació de l'estructura del Comitè Executiu del grup i que inclou la sortida de Mariano de Beer i Bernardo Quinn de posicions executives.

Contador